Video Andrew Tate a izbucnit în faţa judecătorilor: Femeile folosesc sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii
Fraţii Tate sunt ţinuţi după gratii pentru că reprezintă un pericol concret atât pentru societate cât şi pentru victimele lor. Este concluzia judecătorilor care au prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile. Magistraţii spun că, dacă ar fi eliberaţi, fraţii Tate şi-ar relua infracţiunile de care sunt acuzaţi: trafic de persoane şi viol. Iar acum, procurorii cercetează şi posibile fapte de spălare de bani în dosarul milionarilor.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care au admis prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile în cazul fraţilor Tate, au justificat decizia prin "înlăturarea pericolului concret pentru ordinea publică şi împiedicarea acestora de a relua comportamentul ilicit."
În documentul instanţei este evidenţiată şi "reţeta" pe care o foloseau milionarii pentru a-şi ademeni victimele.
Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Ceea ce părea iniţial un vis frumos, se transforma rapid într-un coşmar. Odată cucerite, fetele erau apoi manipulate şi obligate să facă materiale video pornografice, chiar şi 12 ore pe zi, cu o pauză de cinci minute. Filmele erau mai apoi erau încărcate pe diverse site-uri şi plaftorme pentru adulţi. Totul pentru bani după cum scrie negru pe alb în documentul magistraţilor: "cu scopul obținerii de câștiguri materiale care să mențină inculpaților un nivel ridicat de trai".
Milionarii căutau în mod special fete vulnerabile
- Cum s-au apărat frații Tate în instanță: Au dat vina pe femei, care "nu au ştiut decât să ceară bani pentru...
- Dosarul fraţilor Tate. Fetele, obligate să muncească 12 ore pe zi cu pauză de numai 5 minute, pentru miile de...
- Fraţii Tate şi "fraţii" lor din Poliţia Română. Suspiciuni grave inclusiv asupra şefului IPJ Ilfov
Judecătorii vorbesc şi despre capacitatea fraţilor Tate de a depista potenţialele victime. Magistraţii susţin că milionarii căutau în mod special fete vulnerabile, de vârste fragede, care nu aveau posibilităţi financiare, sau care aveau diverse traume, inclusiv abuz sexual. Astfel, le era uşor să păstreze un control psihic asupra lor.
Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Dosarul Tate are 20 de volume a câte 1.000 de file fiecare. Un dosar în care procurorii au scris negru pe alb că traficul de persoane pentru cei doi milionari era un fapt banal. Vina, în opinia lui Andrew este a femeilor.
"Femeile înţeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbaţii şi eu consider că aceste declaraţii împotriva mea sunt date de aceste femei care sunt geloase, care nu au ştiut altceva decât să îmi ceară bani pentru a merge la cumpărături", scrie în dosarul procurorilor.
Magistraţii subliniază şi rolul complicelor - Georgiana Naghel şi fosta poliţistă Luana Radu, "Îngerii lui Tate", după cum au fost supranumite, "realizau pentru inculpați supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică și exercitau presiuni psihice asupra acestora ca să lucreze cât mai mult, completând mecanismul de exploatare a victimelor", se arată în doumnetele magistraţilor.
Toţi cei patru au contestat decizia de prelungire a arestului preventiv, iar solicitarea lor va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti, săptămâna viitoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰