Antena Meniu Search
x

Un angajat ar fi eliberat din greșeală substanțe toxice la ștrandul din București. 16 oameni s-au simțit rău

Un angajat ar fi vinovat de intoxicarea cu clor a 16 oameni, printre care 11 copii, care erau ieri la un ştrand din București. Bărbatul a eliberat din greşeală un val de substanţe toxice. Iar cei care se aflau pe marginea bazinului au început să se simtă brusc rău.

de Redactia Observator

la 27.08.2019, 20:56

Vezi și

Un angajat ar fi vinovat de intoxicarea cu clor a 16 oameni, printre care 11 copii, care erau la un ştrand din București. Bărbatul a eliberat din greşeală un val de substanţe toxice. Iar cei care se aflau pe marginea bazinului au început să se simtă brusc rău. După incidentul de la ştrandul Moghioroş, poliţiştii au deschis dosar penal.

Ora 16. În faţa ştrandului, se dezlănţuie haosul. Direct pe scări, o femeie primeşte ajutorul medicilor. De jur împrejur, oamenii tuşesc continuu. Prin mulţime, echipajele SMURD îşi fac loc cu greu să ajungă la copii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

12 oameni au ajuns la spital. Şapte dintre ei - copii. Niciunul mai mare de 11 ani. Alţi patru minori au primit îngrijiri la faţa locului. Toţi erau pe marginea bazinului când au apărut simptomele. 

Vaporii de clor, extrem de periculoşi, s-au ridicat în aer dintr-o cameră subterană. Un loc folosit pentru purificarea apei. 

Reprezentanţii ştrandului spun că un angajat ar fi deschis luni unul dintre bazinele subterane. În doar câteva secunde, vaporii de clor au ieşit la suprafaţă. Cu un laborator mobil, destinat accidentelor biologice, în aer a fost depistat un nivel de clor mult peste limita admisă, chiar şi după câteva zeci de minute.

Poliţiştii caută vinovaţi. Au deschis anchete pentru vătămare corporală din culpă, neglijență în serviciu şi neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă . 

Rând pe rând, reprezentanţii firmei care deţine ştrandul, dar şi angajaţii acesteia, vor ajunge la poliţie pentru a da declaraţii cu privire la ce s-a întâmplat luni de atâtea persoane au ajuns la spital. 

Inspectorii ANPC au extins controalele şi la bucătăria ştrandului, unde au găsit alte probleme. Ştrandul va rămâne închis până la terminarea anchetei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un angajat ar fi eliberat din greșeală substanțe toxice la ștrandul din București. 16 oameni s-au simțit rău