Antena Meniu Search
x

Video Angajatele de la Ferma Dacilor dezvăluie ultimele momente de dinaintea tragediei. Ce a făcut băiatul patronului Cornel Dinicu

Incendiu la Ferma Dacilor. Deşi avocaţii lui Cornel Dinicu susţin - în continuare - că ar fi vorba despre o mână criminală, referatul cu propunerea de arestare preventivă a scos la iveală detalii cutremurătoare din infernul de la Tohani. Mai mulţi angajaţi au povestit, în declaraţia dată în faţa procurorilor, ce s-a întâmplat în noaptea în care 8 oameni au murit, după ce clădirea în care erau cazați a ars ca o torță.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 04.01.2024, 13:40

Vezi și

În cele două zile de audieri de la IPJ Prahova, toți martorii - supraviețuitorii - din seara incendiului au ajuns în fața procurorului. Interesantă este declarația uneia dintre cameriste, care ar fi fost anunțată, în jurul orei 18.00, că centrala termică s-ar fi defectat și i s-ar fi cerut să ducă mai multe calorifere electrice atât în camerele de la parter, cât și în cele de la mansardă. Totodată, o angajată de la bucătărie a povestit cum, în jurul orei 22.00, băiatul lui Cornel Dinicu a coborât în bucătărie și a rugat-o să îi încălzească un platou de mâncare. Femeia spune că, imediat după aceea, a scos toate aparatele din priză și a plecat acasă în jurul orei 22.45, lăsând un singur bec aprins.

În timpul ședinței de ieri, de la Judecătoria din Ploiești, atât Cornel Dinicu, cât și cei doi asociați, au dat pentru prima dată declarații în acest dosar.

Au încercat să-și susțină nevinovăția, însă nu au găsit înduplecare din partea judecătorilor, motiv pentru care fiecare dintre ei a primit o măsură preventivă. Cornel Dinicu va sta în arestul de la Câmpina, iar cei doi asociați vor sta, fiecare, în arest la domiciliu.

Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi izbucnit de la un televizor care se încingea frecvent

Pe de altă parte, se conturează tot mai mult ipoteza conform căreia incendiul ar fi izbucnit de la un televizor care se încingea frecvent, spun alți martori în acest dosar. De altfel, anchetatorii care au făcut cercetarea la fața locului au găsit în camera de la mansardă resturi de la consolele folosite pentru jocuri pe televizor.

În urma incendiului de la Tohani, opt persoane și-au pierdut viața. Persoanele cercetate în acest dosar sunt trei administratori, dar și trei persoane din administrația publică - un fost primar, actualul primar, dar și o angajată de la Urbanism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Angajatele de la Ferma Dacilor dezvăluie ultimele momente de dinaintea tragediei. Ce a făcut băiatul patronului Cornel Dinicu