Antena Meniu Search
x

Curs valutar

11 angajați ai unor penitenciare, descoperiți cu coronavirus în ultimele zile

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au anunțat că 11 angajați ai unor penitenciare din întreaga țară au fost descoperiți cu coronavirus în ultimele zile.

de Cristi Ioniţă

la 21.08.2020 , 18:30

44 de angajați din diferite penitenciare sunt cazuri active de infectare cu noul coronavirus Reprezentanții ANP dau asigurări că infectările cu noul coronavirus nu pun în pericol activitățile din penitenciare - Profimedia - imagine ilustrativă
  • 44 de angajați ai unor penitenciare sunt în acest moment cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor nu au oferit detalii despre penitenciarele unde au fost descoperite aceste cazuri de infecție.

Totuși, cei de la ANP au precizat că, în acest moment, 44 de angajați ai unor penitenciare sunt în continuare sub control medical, fiind considerate cazuri active de infectare cu noul coronavirus.

Cei de la ANP susțin că aceste cazuri de infectare nu pun în pericol asigurarea continuității misiunilor specifice.

Articolul continuă după reclamă

Mesajul integral transmis de cei de la Administrația Națională a Penitenciarelor arată astfel: "Vă informăm că, în intervalul 14-20.08.2020, au fost înregistrate 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare. În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 44 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare. Cazurile active de îmbolnăvire nu ridică dificultăți pentru asigurarea continuității misiunilor specifice unităților subordonate, fiind menținută aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență. Raportat la persoanele private de libertate, precizăm că verificările specifice pe linie medicală (triaj epidemiologic, monitorizare zilnică) nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19".

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » 11 angajați ai unor penitenciare, descoperiți cu coronavirus în ultimele zile