Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii din Finanţe şi ANAF, la un pas de grevă generală. Când anunţă sindicaliştii dacă opresc activitatea

Angajaţii din Finanţe şi ANAF sunt la un pas de a începe greva generală. Mâine, sindicaliştii anunţă dacă opresc activitatatea. Bugetarii sunt nemulţumiţi că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a făcut ce a promis. Nu sunt de acord cu ordonanţa care prevede tăieri salariale şi restructurări la stat. Oamenii sunt revoltaţi că ar urma să piardă bani, tichete de vacanţă, dar şi funcţii de conducere. 

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 22:23

Vezi și

Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul Finanţelor prin Procesul verbal încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023, iar în acest context "perioada discuţiilor, negocierilor şi aşteptărilor de soluţionare amiabilă a luat sfârşit", fiind luată în calcul declanşarea grevei generale, susţine preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, Vasile Marica, într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Angajaţii din Finanţe ameninţă cu greva

"Mâine, 5 septembrie 2023, la Bucureşti, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe a convocat Consiliul Naţional, organul de conducere colectiv care poate decide declanşarea grevei generale la nivel naţional, ca reacţie la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul finanţelor prin Procesul verbal încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023. Biroul Executiv a solicitat o întâlnire cu primul ministru al României, informându-l concomitent despre riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcţionări a instituţiilor statului. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe are semnăturile pentru susţinerea grevei generale de la 75% dintre colegi, care consideră că perioada discuţiilor, negocierilor şi aşteptărilor de soluţionare amiabilă a luat sfârşit", se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii sindicali precizează că "în toate aceste ultime două săptămâni de proteste spontane, colegii noştri s-au comportat corect faţă de contribuabili şi şi-au respectat atribuţiile de serviciu în ceea ce priveşte colectarea veniturilor la bugetul statului, depăşind planul de încasări stabilit".

Pe acelaşi subiect

"Singurele dorinţe ale colegilor noştri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv acordarea importanţei cuvenite acestui sistem strategic, de siguranţă naţională, care desfăşoară activitatea de colectare şi administrare a veniturilor, combaterea fraudei, evaziunii fiscale şi contrabandei", a spus Marica.

Angajaţii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Evenimente » Angajaţii din Finanţe şi ANAF, la un pas de grevă generală. Când anunţă sindicaliştii dacă opresc activitatea