Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. 18 oameni la un pas de moarte, după o depășire riscantă făcută de autocar. Un adolescent care mergea la școală, în stare critică

Încă un accident cumplit pe un drum din România. Două autocare şi un TIR s-au ciocnit pe o şosea din Teleorman. Impactul a fost atât de violent încât unul din autovehicule a ars ca o torţă, iar focul a cuprins şi celelalte maşini şi a topit asfaltul. Autorităţile au declanşat planul roşu şi au chemat salvatori din trei judeţe. Cinci oameni au fost răniţi. Între ei şi un băiat de 16 ani care mergea la şcoală. Adolescentul are răni grave şi a fost dus cu elicopterul la spital. Imaginile au puternic impact emoţional.  

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.09.2023, 19:34

Vezi și

Impactul a fost atât violent încât una din maşini a luat foc pe loc. Flacările uriaşe au înghiţit imediat toate cele trei autovehicule implicate în accident. Coloanele de foc şi ciuperca imensă de fum au putut fi văzute de la kilometri depărtare. 18 oameni au trăit clipe de groază. 

  • Martor: Trebuie să plec de aici că e grav. O să bubuie ăsta, noi nu stăm bine aici.

Accidentul violent s-a petrecut pe E70, între localităţile Prunaru şi Bujoreni

Şoferul autocarului alb a intrat în depăşire fără să se asigure. Şoferul TIR-ului care circula regumentar nu a mai putut evita impactul şi cele trei maşini s-au ciocnit violent. Disperaţi, oamenii au încercat să se salveze.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie, iar în zonă au fost trimise două elicoptere şi echipaje de salvare din trei judeţe. Traficul a fost câteva ore. 

Imaginile de la faţa locului i-au îngrozit şi pe salvatori. Ca prin minune însă toţi şoferii şi pasagerii au supravieţuit. 

  • Gelu Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman: Iniţial ne-am gândit ca vom găsi foarte multe victime, vorbim despre doua autocare de transport persoane și când am văzut și fumul dens, ne-am dat seama că este şi un incendiu izbucnit, ne gândeam la ce e mai rău. 
  • Bogdan Dinu, reporter Observator: În urma impactului, maşinile au fost arse în întregime. Din microbuzul care ar fi probvocat accidentul nu a mai rămas decât un morman de fiare. Poliţiştii au reuşit să le tragă în câmp pentru a elibera şoseaua.

Adolescență răniți în accidentul grav din Teleorman

Un adolescent de 16 ani a suferit răni grave şi a fost preluat de un elicopter de la faţa locului şi transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. A fost operat şi este internat acum la Terapie Intensivă.

Un alt băiat de 15 ani a fost rănit în accident. Abia intrase la liceu şi făcea naveta cu unul din autocare.  A ajuns la Spitalul din Alexandria pentru primele evaluări, iar starea lui este una bună, însă va fi transferat în Bucureşti pentru investigaţii amănunţite.

  • Mama minorului de 15 ani: Mulţumesc lui Dumnezeu că e bine şi că nu s-a întâmplat ceva mai rău.

La spital au mai ajuns alţi doi bărbaţi. Iar un alt pasager a făcut atac de panică. 

Cristina Marcovici, director medical SJU Alexandria: Unul dintre ei, fiind unul dintre şoferi, a fost transferatcătre Spitalul Municipal în urma investigaţiilor având traumatism craniocerebral, traumatism de coloană, pneumomotorax, necesitând intervenţii de chirurgie toracică. 

Fără infrastructură, România ocupă primul loc în Europa la numărul accidentelor rutiere, 76 pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. 18 oameni la un pas de moarte, după o depășire riscantă făcută de autocar. Un adolescent care mergea la școală, în stare critică