Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Cauza impactului dintre cele două nave de pe canalul Sulina. "Mamă, îl ia, gata! Fii atent că acum îl duce în mal"

La un pas de catastrofă pe Dunăre. Două nave de mare tonaj, una dintre ele încărcată cu mii de tone de motorină, s-au ciocnit, astăzi, pe braţul Sulina. Piloţii au făcut manevre disperate, dar nu au putut evita impactul, care a fost filmat de alţi marinari. Ambele vapoare au avarii serioase

de Adrian Obreja

la 28.08.2024 , 19:39

"Ia, ia! Îl ia! Gata, uite, îl ia! Mamă! Mamă, Doamne! Ia, uite, ia!", spune un martor.

Martorii au privit speriaţi şi neputincioşi ciocnirea dintre cele două nave enorme pe care lucrau 35 de marinari. 

"Ia, uite, ce i-a luat balustrada, marginea, toată, toată! Fii atent! Fii atent că acum îl duce în mal! Uite, îl bagă în mal acum! Îl scoate din ancoră că îl împinge şi îl bagă în mal", mai spune un martor.

Vezi și

Cauza impactului

Pe acelaşi subiect

Impactul a avut loc după ce un cargou sub pavilion panamez a rămas fără motor şi a început să plutească în derivă.

Echipajul a aruncat ancora pentru a opri vaporul, dar curenţii Dunării l-au întors de-a curmezişul canalului, în calea vasului-cisternă. Pilotul a oprit motoarele, dar colosul lung cât un teren de fotbal a continuat să înainteze din inerţie. 

Echipajele celor două nave au scăpat ca prin urechile acului. La bordul ambarcaţiunii aflate sub pavilion liberian se aflau peste şase mii de tone de combustibil. În cazul unui impact major s-ar fi putut produce o explozie catastrofală.

"Nava care mergea în amonte era o navă - tanc chimic! Adică puteau să se întâmple lucruri mai grave. Bine că nu s-a întâmplat", spune Adrian Mihălcioiu, Inspector Federaţia Internaţională a Transportatorilor.

"Sunt numai pagube materiale. Fără victime, fără poluare. Iar canalul este liber. Canalul navigabil nu este blocat, se circulă normal pe acolo", spune Dan Ichim, director căpitănia Tulcea.

După ce a fost lovită, nava panameză, care transporta cereale, a fost remorcată la Sulina. Căpitănia Portului investighează accidentul.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cauza impactului dintre cele două nave de pe canalul Sulina. "Mamă, îl ia, gata! Fii atent că acum îl duce în mal"