Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul de la cariera Roşia, în care patru oameni au fost răniţi. Şoferul ar fi avut viteză şi nu a văzut drumul din cauza ceţii

Accident la cariera minieră Roşia din Complexul Energetic Oltenia. Patru oameni au fost răniţi după ce maşina în care se aflau a intrat în banda care transportă cărbunii. Martorii spun ca şoferul ar fi avut viteza si nu ar mai fi văzut drumul din cauza ceţii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.01.2024, 20:34

Vezi și

Accidentul a avut loc în zorii zilei pe o ceaţă densă. Şoferul care-i transporta pe mineri la muncă a virat la dreapta mult prea târziu, când a intrat în carieră. Ar fi avut şi viteză, spun martorii. Camionul a lovit în plin banda pe care se transportă cărbunele. 

Cum s-a produs accidentul de la cariera Roşia, în care patru oameni au fost răniţi

Diana Speretoiu, reporter Observator: După impact, şoferul a ramăs blocat în cabina autospecialei şi a avut nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare. În spate mai erau cinci mineri. Trei dintre ei au fost răniţi. La faţa locului nu se observă nicio urmă de frânare.

Cosmin Trufelea, CE Oltenia: Pe fiecare drum sunt indicatoare cu 5 kilometri pe oră, din punctul meu de vedere conducătorul auto nu a adaptat viteza. Voi avea toleranţă zero la încălcarea acestor măsuri dispuse de Complexul Energetic Oltenia.

Pe acelaşi subiect

Primii care au sărit în ajutorul muncitorilor au fost paznicii carierei, alertaţi de zgomotul produs în impact. 

Paznic: S-a dus băiatul repede să deschidă uşa la şofer, nu putea că era deja tocită cabina. S-a dus în spate, a deschis şi au ieşit muncitorii. Puteau să-şi piardă viaţa din cauza neglijenţei, din cauza neatenţiei. 

Cei trei mineri au fost intre timp externaţi. Şoferul camionului a fost rănit mai grav şi a fost dus direct în sala de operaţie. 

Mihaela Floroiu, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu: Acesta prezenta o fractură deschisă la gamba dreaptă, a avut nevoie de intervenţie chirurgicală. A rămas internat pe secţia de ortopedie. Starea sa este stabilă.

Accidentul a ajuns şi în atenţia ITM, care a deschis o anchetă. Inspectorii de la Muncă încearcă să afle dacă drumul care se infundă în noroi la ploi, le poate pune în pericol siguranţa angajaţilor. Explicaţia conducerii CEO Oltenia nu i ajută prea mult.

Cosmin Trufelea, CE Oltenia: Nu a necesitat piatră spartă, pentru că el este compactat şi balastat. La anumite cantităţi, preciptaţii, se observă...dacă era nebalastat, atunci acolo aţi fi observat că roţile maşinii intrau... vedeaţi urmele maşinii. 

Ioana Nanu, IPJ Gorj: Poliţiştii a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Autospeciala distrusă în urma accidentului a fost cumpărată din străinătate. A fost maşină de pompieri, omologată la noi pentru transportul de persoane. Camionul era folosit doar de două luni pentru a duce minerii la muncă. 

În urmă cu an, un accident într-o altă carieră din Gorj a cutremurat ţara. Atunci, un camion în care erau înghesuiţi 16 muncitori şi două tuburi de acetilentă s-a răsturnat. Trei oameni au murit, iar alţi zece au fost răniţi.

În urmă cu două zile, familiile au comemorat victimele la exact un an de la tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul de la cariera Roşia, în care patru oameni au fost răniţi. Şoferul ar fi avut viteză şi nu a văzut drumul din cauza ceţii