Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Cum și-au găsit sfârșitul Florentin şi Georgian, cei doi copii de 12 și 13 ani scoși morți din Olt. Au plătit cu viaţa pentru o copilărie

Şapte oameni au murit în ultimele 48 de ore în apele unde căutau răcoarea. Ultimele victime sunt doi copii, de 12 şi 13 ani din Olt. Scafandrii din patru judeţe i-au căutat o zi întreagă până să îi găsească. Băieţii nu ştiau să înoate şi nici nu aveau idee cât de adânc este râul. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.07.2023, 19:54

Vezi și

Florentin şi Georgian au plătit cu viaţa o nesocotinţă de copil. Ca să scape de treburile din curte, s-au furişat la scăldat, pe ascuns, fără să îi vadă rudele.

Au plătit cu viața o nesocotinţă de copil

Daniela, mătuşa băiatului de 13 ani: Au zis că să nu plece, că au treabă, să se odihnească. Şi ei au zis că ies la poartă, dar de la poartă au ajuns aici, la Olt. Şi e destul de departe satul faţă de Olt.

Cei doi băieţi au intrat în râul Olt fără să ştie că era mai adânc decât de obicei - un baraj tocmai fusese deschis. Mezinul s-a aruncat primul în apă.

Pe acelaşi subiect

Daniel Pană, primar Giuvărăști: S-a panicat că în momentul în care a crescut debitul de apă, n-a putut să mai iasă la mal, a cerut ajutor şi a intrat şi celălalt după el şi au fost luaţi de curent şi. s-a întâmplat tragedia.

Doi prieteni cu care plecaseră la scăldat au dat imediat alarma. Localnicii au sunat la 112, dar, până să vină ajutoare, copiii nu se mai vedeau de sub apă. Moartea lor îndoliază din nou familii lovite de durere. Mama lui Georgian pierise acum două luni, iar Florentin îşi pierduse tatăl în urmă cu un deceniu.

Daniel Pană, primar Giuvărăști: Ei trebuiau să înţeleagă să nu vină la râul Olt. Li s-a spus de fiecare dată, cu fiecare ocazie, să meargă în zone amenajate.

Zona în care s-au înecat copiii este foarte periculoasă. De pe fundul Oltului se extrage nisip şi balast. Rezultă porţiuni unde apa are un metru adâncime, pentru ca doi paşi mai încolo să fie adâncă de 12 metri. Astfel de situaţii apar pe multe râuri. Când apa întâlneşte obstacole sau denivelări, curenţii capătă o traiectorie circulară şi formează un fel de pâlnie care poate trage la fund chiar şi un înotător cu experienţă.

O arată statistica neagră din ultimele două zile. Pe lângă cei doi băieţi din Olt, încă cinci persoane au fost scoase fără viaţă din râuri sau baraje. Trei oameni sunt în continuare căutaţi după ce au dispărut în ape din judeţele Bacău, Botoşani şi Galaţi.

Carlos Taşcău, scafandru: Poţi să faci stop cardiorespirator. Pot să înot, dar de fapt de anul trecut până acum eu n-am mai făcut deloc mişcare, curenţii îşi fac treaba şi atunci poţi să intri foarte repede la fund, să înghiţi apă şi e foarte greu să te ajute cineva.

Ca să nu se ajungă la tragedii, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă recomandă supravegherea permanentă a copiilor, evitarea scăldatului noaptea sau dacă nu mai este nimeni în jur care să poată da alarma în caz de pericol. De asemenea, copiii nu trebuie să intre nici în piscină fără colac sau vestă de salvare.

Este o lecţia cumplită pe care au învăţat-o doi soţi din Botoşani. Băiatul lor de cinci a murit în timp ce erau în vacanţă la resort din străinătate. A alunecat în piscină şi a fost scos fără suflare. "De azi eşti o amintire, puiule. Trebuia pe mine să mă ia Dumnezeu", a scris tatăl îndurerat, pe Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Cum și-au găsit sfârșitul Florentin şi Georgian, cei doi copii de 12 și 13 ani scoși morți din Olt. Au plătit cu viaţa pentru o copilărie