Antena Meniu Search
x

Foto Împreună până la final! Cei doi copii de 12 și 13 ani înecați în râul Olt au fost găsiți după mai bine de 20 de ore de căutări

Au rămas împreună până la final. Ca doi prieteni vechi care au înțeles cât de valoroasă este această legătură dintre ei. Cei doi copii de 12 și 13 ani, căutați de mai bine de 20 de ore în râul Olt, au fost găsiți morți în albia râului. Minorii erau elevi la Școala Gimnazială Giuvărăști, unul în clasa a VI-a și altul în clasa a VII-a, ambii orfani de câte un părinte.

de Monica Palade

la 18.07.2023, 15:30

Tinerii au strigat după ajutor minute bune până să dispară definitiv sub apă, în zona comunei Giuvărești. Inițial, băiatul de 12 ani a fost cel care a intrat primul în apă.

Împreună până la moarte

Cum nu știa să înoate, iar apa învolburată îi punea probleme, s-a panicat. În ajutor, i-a sărit băiatul de 13 ani. Nimeni nu a bănuit nicio clipă că aveau să fie ultimele minute din viața lor.

Alți doi prieteni care i-au însoțit la scăldat au dat alarma. De atunci, timp de 20 de ore, s-a desfășurat o amplă acțiune de căutare. Eforturilor depuse de pompierii de la ISU Olt, DOlj și Teleorman s-au alăturat și zeci de voluntari din comună.

Într-un final, copiii au fost găsiți și aduși la mal. Au rămas unul lângă altul chiar și în moarte. Trupurile neînsuflețite ale celor doi băieți au fost găsite la aproximativ 20 de metri de mal, unde albia râului era neregulată, cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei era de 1-2 metri și alte zone în care apa avea 10-12 metri adâncime.

Știre realizată cu ajutorul informațiilor furnizate de reporterul Observator Cristina Oprea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Împreună până la final! Cei doi copii de 12 și 13 ani înecați în râul Olt au fost găsiți după mai bine de 20 de ore de căutări