Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică. Campionul de raliu Daniel Onoriu este la terapie intensivă după ce şi-a tăiat stomacul în Turcia: "S-a desprins o capsă"

Campionul de raliu, Daniel Onoriu, este internat la terapie intensivă. Nepotul lui Gabi Luncă a ajuns în stare gravă la Spitalul Floreasca după o operaţie de micşorare a stomacului, făcută în Turcia. Familia cere disperată ajutor. Pilotul are nevoie de sânge ca să poată trăi.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 06.12.2021, 19:25

Vezi și

Daniel Onoriu a început să se simtă rău în urmă cu câteva zile. Vărsa sânge, iar starea i se agrava de la o oră la alta. În urmă cu 10 zile, pilotul de raliu suferise o operație de tăiere a stomacului într-o clinică din Turcia.

Rebeca Onoriu, verișoara pilotului: S-a desprins o capsă de la operația din Turcia și de acolo hemoragie internă.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Familia l-a adus pe pilotul de raliuri aici, la Spitalul Floreasca din Capitala, in urma cu cateva zile. Cand au vazut ca starea bărbatului se degradează, medicii au decis sa il opereze a doua oară.

La un pas de tragedie, după o operaţie 

Pe acelaşi subiect

Rebeca Onoriu, verișoara pilotului: Doctorii de aici de la spital de la Floreasca au intervenit, l-au operat. Este în continuare pe secție la terapie intensivă.

Medicii spun că operația de micşorare a stomacului este sigură, dar, ca orice altă intervenție medicală, prezintă riscuri. 

Mihai Ionescu, medic chirurgie generală: Înseamnă să scoți, practic, 70% din volumul stomacului. E o operație foarte eficientă, dar care, ca orice altă operație, poate să aibă complicații.

O fistulă gastrică ar fi diagnosticul primit de pilot. O complicație care apare cel mai frecvent între 10 și 14 zile după operație. Din cauza acestei leziuni, unul din 1000 de pacienți își pierde viața. 

Mihai Ionescu, medic chirurgie generală: Fistula asta înseamnă, practic, o mică gaură în sutura pe stomac. Se scurge suc gastric, care este un lichid cu potențial de a infecta.

Clinicile din Turcia sunt alese de mulți pacienți români datorită prețului avantajos. 

Mihai Ionescu, medic chirurgie generală: Orice complicație care poate să apară trebuie sancționată imediat, în primele 24 de ore. Dacă te operezi în altă țară, șansele de a ține legătura cu chirurgul sunt mici. Există și bariera de limbă, dar și imposibilitatea fizică de a te prezenta în timp util.

Ieri seară, apropiații pilotului au început să ceară ajutorul oamenilor pentru a dona sânge. Rudele nu înțeleg de ce Onoriu a vrut operația, pentru că nu ar fi avut probleme mari cu greutatea.

Nepot al celebrei Gabi Luncă, Daniel Onoriu este campion la raliu şi a trecut de multe ori în carieră pe lângă moarte. În 2006, a stat nouă zile în comă. Un preot nu i-a acordat prioritate şi a intrat în motocicleta condusă de pilot.

Daniel Onoriu, pilot de raliu: Am zeci de operaţii, mii de ore la spital. Singurele părţi din corpul meu care au scăpat neoperate sau nejulite sunt piciorul stâng şi mâna stângă. În rest, claviculă, burtă, am operaţie din capul pieptului până în buric. Mi s-a scos splina.

În urma accidentului, preotul care l-a lovit a primit 2 ani şi 3 luni cu suspendare şi a fost obligat să plătească daune de 10.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică. Campionul de raliu Daniel Onoriu este la terapie intensivă după ce şi-a tăiat stomacul în Turcia: "S-a desprins o capsă"