Antena Meniu Search
x

Cadavrele a doi pacienţi din Galaţi, care au murit în condiţii suspecte, au fost deshumate. Ce vor să afle anchetatorii

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au decis deshumarea corpurilor a doi pacienţi ai spitalului Galaţi, care au murit în condiţii suspecte. Este vorba despre o tânăra de 21 de ani, diagnosticată de două ori ori greşit şi apoi băgată în sala de operaţie prea târziu. Şi de un bărbat de 46 de ani, care a fost plimbat cu ambulanţa de trei ori în două zile, fără să-i fie aplicat niciun tratament. 

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 13:59

Vezi și

Anchatatorii încearcă acum să stabilească ce anume a condus la decesul celor doi pacienţi care au murit în conditii suspecte. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a aprobat, luni, exhumarea celor două corpuri, ca urmare a cererii procurorului de caz. Astăzi cadavrele au fost deshumate. Cele două trupuri neînsufleţite au fost duse la serviciul de medicină legală unde vor fi efectiuate autopsii iar la final rezultatele vor fi trimise Parchetului. 

În ceea ce o privește pe tânăra de 21 ani, studentă la Facultatea de Medicină, a fost diagnosticată de două ori greşit  şi apoi operată, dar era prea târziu pentru ea.  În cazul pacientului de 46 de ani, soția susține că bărbatul a murit cu zile, după ce a fost plimbat între spitale de 3 ori în două zile și a fost ținut ore întregi în curtea spitalului. În tot acest timp, pneumonia bărbatului s-a agrevat și l-a ucis. În ambele cazuri, familiile victimelor au reclamat modul în care au fost tratați pacienții.

Revoltaţi de cazurile ciudate petrecute în ultimele săptămâni în spitalul din oraş, gălăţenii au protestat în stradă. Printre cei ieşiţi să-şi strige nemulţumirile s-au aflat şi rudele celor două tinere decedate recent la Spitalul Judeţean, în condiţii ciudate.

Mihaela a murit din cauza unui abces

Pe acelaşi subiect

Tânăra de 21 ani, studentă la Medicină, a murit cu câteva zile în urmă, din cauza unui abces. A fost diagnosticată de două ori greşit şi apoi a fost băgată în sala de operație prea târziu.  "O rugam: Învaţă să te porţi frumos, acolo, cu doamnele alea care vin să nască, săracele! Nu vin de plăcere şi au şi ele suferinţe. Şi ea zicea: Da, mami! Eu o să fac treaba bună! Au făcut-o bună ... alţii pentru ea", povesteşte Carmen Anghele, mama Mihaelei. "Mi se pare absurd! Este o neglijenţă şi un sistem foarte prost pus la punct la noi în ţară! Nu este singurul caz, sunt atâtea", crede Denisa Lupu, colega Mihaelei.

Și familia Chirilă a depus o plângere la spital, care acum a deschis o anchetă. Bărbatul de 46 de ani lucra la o firma de construcții și avea un copil de 16 ani.  A fost plimbat cu ambulanța două zile la rând între casă și spital și apoi între două spitale, până când a murit. Suferea de o banală pneumonie. Familia este devastată și cere socoteală unității medicale, pentru că l-a lăsat să aștepte în frig, afară pe o bancă, rezultatul testului PCR

Ultimul caz suspect este cel al Cătălinei

Şi Cătălina a murit la 30 de ani, după o banală problemă la fiere. A lăsat în urma ei un bebeluş de trei luni. Femeia ar fi fost lăsată să se chinuie ore bune ca într-un final, inexplicabil, medicii să decidă că starea tinerei nu mai este gravă. Pe certificatul de deces scrie clar: Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cadavrele a doi pacienţi din Galaţi, care au murit în condiţii suspecte, au fost deshumate. Ce vor să afle anchetatorii