Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul de trenuleţ din Bistriţa: Trei copile au ajuns la spital, după ce au fost aruncate pe asfalt

Ziua de distracţie s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Trei fetiţe din Bistriţa au trecut printr-o sperietură teribilă, după ce s-au răsturnat cu trenuleţul în care se plimbau prin parcul din oraş. Vagonul în care se aflau s-a răsturnat aproape de destinaţie, chiar sub ochii părinţilor, iar cele trei copile au fost aruncate şi izbite de asfalt. Puştoaicele au ajuns de urgenţă la spital. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.08.2022, 20:02

Vezi și

Necazul s-a petrecut ieri după-amiază, în parcul municipal din Bistriţa. Cele trei copile, de 10 şi 11 ani, erau la joacă, supravegheate de părinţi. La un moment dat, au vrut să facă ceva nou pentru ca ziua de distracţie să fie perfectă. 

Trei copile au ajuns la spital, după ce au fost aruncate pe asfalt

Fetele s-au urcat în trenul proaspăt inaugurat de autorităţi, botezat Thomas. S-au aşezat în ultimul vagon, toate trei pe aceeaşi parte. Chiar înainte de finalul traseului, vagonul s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat într-o curbă. Copilele au fost aruncate din vagon şi s-au izbit de alee.

Alex Prunean, reporter Observator: Totul s-a întâmplat chiar aici, sub ochii disperaţi ai părinţilor care asteptau in ultima statie, la doar cativa metri distanta. Ei au fost si cei care le-au ajutat imediat pe fete. Norocul lor a fost că vagonul nu s-a răsturnat peste ele.

Pe acelaşi subiect

Martor: l-am mai văzut şi mi s-a părut totul în regulă. Mergea încet. Nu mă aşteptam să aud aşa ceva.

- E foarte mare păcat, copiii s-au bucurat de el foarte mult. 

Copilele au fost duse imediat la spital. Din fericire, rănile nu au fost grave. 

Florin Lazăr, purtător de cuvânt Spitalul Județean Bistrița: Două dintre pacientele tratate în cadrul UPU Pediatrie, în vârstă de 10, respectiv 11 ani, prezentau escoriaţii la genunchi. Cea de a treia, în vârstă de 11 ani, avea leziuni la nivelul capului, necesitând şi tratament ortopedic. 

Trenulețul electric cu o locomotivă și două mini vagoane a fost pus în funcțiune la finalul lunii Iunie de către Primăria Bistrița. 

50 de mii de euro a costat toată distracţia. Acum, până când se va lămuri situaţia, trenul este tras pe dreapta.

Mihai Ruști, purtător de cuvânt Primăria Bistrița: Este un incident regretabil. Trenuleţul nu mai este în funcţiune, l-am retras pentru verificări. 

A fost deschisă şi o anchetă.

Paul Rodilă, IPJ Bistriţa Năsăud: Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Peste şapte mii de copii s-au plimbat până acum cu trenuleţul Thomas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul de trenuleţ din Bistriţa: Trei copile au ajuns la spital, după ce au fost aruncate pe asfalt