Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ: Patru hoți din Prahova au plănuit jaful secolului. Deși au activat alarma de mai multe ori, operațiunea a fost un succes

Patru hoţi au plănuit jaful perfect. Sau aproape perfect. Au pus ochii pe o bijuterie din Ploieşti şi nu s-au lăsat până când nu au furat din seif cinci kilograme de aur, în valoare de un milion şi jumătate de lei. Au acţionat mai ceva ca-n filme. Au spart peretele vecin şi au avut grijă să fenteze camerele de supraveghere. Ba chiar au reuşit să-i păcălească de trei ori şi pe agenţii de pază, veniţi după declanşarea alarmei. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.07.2022, 19:24

Vezi și

Cei patru hoţi au pus la cale jaful perfect. Întâi, şi-au ales ţinta: o bijuterie din centrul oraşului. Au filat locul mai multe zile şi, de fiecare dată, îşi schimbau hainele între ei, purtau şepci, pălării, măşti chirugicale şi foloseau mai multe maşini. Membrii grupării erau aleşi din oraşe diferite din ţară, tocmai ca să nu fie uşor de stabilit o legătură între ei.

Marcel Bălan, Serviciul de Investigaţii Criminale: Au dat dovadă de o experienţă infracţională destul de consistentă.

Apoi au trecut la fapte. Două zile le-a luat să dea spargerea. Ziua în amiaza mare, au intrat într-o patiserie abandonată, vecină cu bijuteria, şi au spart peretele comun, din spatele seifului. Au decupat peretele cu precizie şi răbdare.

Alarma, declanşată de mai multe ori

Pe acelaşi subiect

Au spart și înlocuit butucul de la ușa unui fost spațiu comercial aflat perete în perete cu magazinul de bijuterii. După ce au pătruns în interior, au început să demoleze peretele care despărțea cele două spații. Zgomotul de la lucrările de pe un șantier apropiat i-a ajutat să mascheze sunetul pickhammerului.

În timpul jafului, cei patru au declanşat de mai multe ori senzorul de detectare a mişcării în încăpere, dar şi pe cel de vibraţii, montat pe seif. De fiecare dată, cei de la compania de pază s-au sesizat şi au venit să verifice. Însă hoţii se strecurau înapoi şi îi păcăleau pe agenţi.

Marcel Bălan, Serviciul de Investigaţii Criminale: Ei au avut sânge rece şi, de fiecare dată când s-a declanşat alarma, s-au retras, au aşteptat ca firma de pază să-şi facă verificările, ei se întorceau, spărgeau în continuare.

Anchetatorii au reuşit să dea de urma hoţilor

Prada a fost pe măsura efortului- cinci kilograme de aur în valoare de aproape un milion şi jumătate de lei. Inventivi, cei patru au luat cu ei inclusiv sistemul pe care erau stocate imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar nu au făcut chiar totul perfect. Surse Observator spun că indivizii ar fi fost recunoscuţi după îmbrăcăminte, iar anchetatorii au reuşit să pună mâna pe ei.

Marcel Bălan, Serviciul de Investigaţii Criminale: Iniţial, am mers la un prim-autor din Călăraşi. De unde am recuperat o parte din bijuterii. Ulterior l-a, identificat şi pe ce de-al doilea, s-a recuperat şi de la acesta aproximativ un kilogram de bijuterii, iar al treilea a fost depistat la Sălaj.

Maria Magdalena Rădulescu, Poliția Prahova: Trei dintre bărbați au fost reținuți, iar ulterior față de aceștia a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Banda celor patru nu erau la prima spargere. Ar fi fost cunoscuţi de oamenii legii pentru mai multe jafuri, inclusiv în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ: Patru hoți din Prahova au plănuit jaful secolului. Deși au activat alarma de mai multe ori, operațiunea a fost un succes