Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Masacrul cu un mort şi zeci de răniţi din Slovacia. TIR românesc, spulberat pe banda de urgenţă de un autocar cu turişti maghiari

Un masacru. Aşa descriu martorii un accident din Slovacia, în care a fost implicat un şofer român. Un om a murit şi alţi 59 au fost răniţi, după ce un autocar cu turişti maghiari care călătoreau spre Praga s-a izbit de un camion condus de un român, staţionat pe banda de urgenţă de pe autostradă. Din primele informaţii, şoferul autocarului ar fi adormit la volan. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 19:14

Vezi și

Accidentul a avut loc pe autostrada D2, aproape de graniţa cu Cehia. TIR-ul cu numere de România staţiona pe banda de urgenţă unde oprise cu mai puţin de un minut înainte. În acel moment, autocarul cu turişti maghiari a venit lansat din spate şi a lovit cu o viteză de peste 100 de kilometri pe oră. 

Impactul a fost devastator. Cabina şi partea din faţă a autocarului au fost distruse complet. "A fost un masacru, jumătate din autobuz a ajuns sub camion", a povestit unul dintre martori. Şoferul de rezervă al autocarului a murit pe loc, în timp ce alţi 59 de oameni au fost răniţi. Prima ambulanţă a ajuns la locul accidentului după 10 minute, iar autorităţile slovace au declanşat planul roşu de acţiune. 

Alena Krčová, purtător de cuvânt serviciul de urgenţă: La fața locului au intervenit 12 ambulanțe și trei elicoptere. Salvatorii au tratat 60 de participanți la accident.

Peste 30 de pompieri din Malacie şi Bratislava au lucrat intens pentru a-i scoate pe oameni dintre fiare. Mai multe corturi de prim-ajutor au fost instalate lângă locul accidentului, iar elicopterele au făcut mai multe drumuri pentru a transporta la spital victimele grav rănite.

Pe acelaşi subiect

Michal Palkovič, ministrul Sănătăţii: Am fost asigurat de centrul de operații EMS precum și de spitale că toți răniții beneficiază de îngrijiri medicale imediate și de înaltă calitate. Sunt pacienţi în stare gravă, pacienţi care sunt ventilaţi, cei care au fost trataţi şi la faţa locului, toate unităţile fac şi noi cu toţii facem totul pentru a le salva viețile și sănătatea pacienţilor rezultaţi din acest accident. 

Un om a murit şi alţi 59 au fost răniţi în masacrul din Slovacia

Răniţii au ajuns la trei spitale, cei mai mulţi în capitala Bratislava. Ultimul bilanţ arată că 13 dintre ei sunt în stare gravă, iar opt în stare critică. Restul au suferit fracturi şi comoţii uşoare. La câteva ore după tragedie, persoanele care au scăpat tefere au început să fie transferate în Ungaria. 

Poliţia a început o anchetă pentru a determina cauzele accidentului. Prima ipoteză este că şoferul autocarului a adormit la volan. Rezultatul testului etilotest a fost unul negativ şi în cazul lui şi al şoferului de TIR român.

Autostrada a fost închisă câteva ore, timp în care pe tronsonul de la Bratislava la Kúty s-a format o coadă de 30 de kilometri. Pe reţelele de socializare, poliţiştii au sfătuit şoferii să folosească rute ocolitoare. Președinta Slovaciei i-a transmis o telegramă de condoleanțe omoloagei din Ungaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Masacrul cu un mort şi zeci de răniţi din Slovacia. TIR românesc, spulberat pe banda de urgenţă de un autocar cu turişti maghiari