Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Maşină, strivită în mers de un bolovan desprins de pe versant. Şoferul a leşinat şi a intrat pe contrasens

Film de groază pe o şosea din Arad. O maşină aflată în mers a fost strivită de un bolovan desprins de pe versanţi. Grav rănit, şoferul a scăpat automobilul de sub control, vehiculul a intrat pe contrasens, unde l-a lovit în plin o camionetă. Victima are 34 de ani şi este consilier judeţean.  

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 19:49

Consilierul George Botizan mergea spre casă când stânca s-a desprins de pe versant şi i-a făcut maşina praf. Tragedia s-a petrecut pe un drum naţional, la ieşirea din comuna Gurahonţ. 

"A căzut chiar pe parbriz, chiar pe volan! A îndoit volanul, i-a lezat pieptul şi bazinul şoferului", a spus Andrei Ando - director executiv Consiliului Judeţean Arad.

Filmul tragediei de la poalele munţilor Zarandului

Vezi și

Accidentul a avut loc într-o zonă împădurită, de la poalele munţilor Zarandului. Strivit de piatra enormă, şoferul a leşinat. Maşina lui a intrat pe contrasens, unde a fost lovită din nou, de data aceasta de o camionetă. 

Pe acelaşi subiect

Tânărul rănit de bolovanul căzut pe şosea milita pentru o infrastructură sigură. Acum, este în stare critică la spital. Un elicopter SMURD l-a dus de urgenţă la Spitalul Judeţen din Arad. 

"Este un pacient cu politraumatism, politraumatism facial, fracturi costale multiple. A fost operat de către colegii de la chirurgie. În momentul de faţă, pacientul este staţionat pe secţia de terapie intensivă post operator şi este stabil", a declarat dr. Cătălin Hreniuc - director medical Spitalul Judeţean Arad.

În zonă există doar un indicator cu "Atenţie la versanţi"

Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri spun că la locul tragediei nu se impune montarea plaselor de protecţie, în ciuda faptului că şoferii sunt avertizaţi - zonă periculoasă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"Exista un indicator „Atenţie la versanţi, la căderile de pietre de pe versanţi!". Bolovanul a picat pe maşină cu aproximativ 30, 40 de metri înaintea indicatorului", a spus Andrei Ando - director executiv Consiliului Judeţean Arad.

"În zonă nu au mai fost căderi de pietre anterior. Este un versant împădurit, în afara zonei de siguranţă a drumului", a declarat Alina Sabou, purtătoare de cuvânt DRDP Timişoara. 

Siguranţa pe şosele este un capitol sensibil în ţara noastră. Săptămâna trecută, drumul european 70, unul dintre cele mai circulate din România, a fost blocat de căderi de pietre între Drobeta-Turnu Severin şi Orşova. Avalanşa de bolovani a căzut pe un camion în mers, al cărui şofer a făcut atac de panică. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar pe Valea Oltului şi Valea Jiului mai mulţi oameni au murit sau au fost răniţi în ultimii ani de stânci căzute pe şosea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Maşină, strivită în mers de un bolovan desprins de pe versant. Şoferul a leşinat şi a intrat pe contrasens