Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Panoul de baschet care s-a prăbuşit peste un copil din Alba nu era ancorat. Cei mici ar fi intrat pe teren printr-un gard rupt 

O simplă joacă pe terenul de sport îi putea fi fatală unui copil de 12 ani din Alba Iulia. Băiatul s-a agăţat de inelul unui panou de baschet în timpul jocului. Structura nu era însă ancorată şi a căzut peste el. Rănit, a fost dus de urgenţă la spital. Luna trecută, tot în judeţ, un copil a rămas fără degete după ce poarta de fotbal s-a prăbuşit peste mâna lui.

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 20:10

Prins sub panoul de baschet, greu de peste 100 de kilograme, ţipând de durere şi în stare de şoc. Aşa l-au găsit medicii pe băiatul de 12 ani din cartierul Miceşti. În imaginile surprinse imediat după accident, se văd salvatorii care încearcă să-l liniştească în timp ce copilul plânge şi îşi strigă părinţii.

Panoul coşului de baschet s-a prăbuşit direct peste copil 

Totul s-a petrecut în timp ce victima juca baschet. La un moment dat, a încercat o schemă care putea să-i fie fatală. De bucurie, cel mai probabil după ce a înscris, s-a agăţat de inelul panoului. Structura nu era ancorată, iar într-o fracţiune de secundă s-a prăbuşit peste el. 

Vezi și

Prietenii băiatului au cerut imediat ajutorul medicilor. Copilul a fost dus la spitalul din Alba Iulia, însă imediat a fost decis transferul la Târgu Mureș, la chirurgie pediatrică.

Pe acelaşi subiect

"În acest moment, copilul este în stare bună, este stabil hemodinamic şi respirator, va mai rămâne internat pentru supraveghere medicală", spune Mariana Moldovan Negoiță - Purtător de cuvânt la Spitalul din Târgu Mureș.

Baza sportivă fusese renovată recent

Baza sportivă fusese recent renovată cu aproape 7 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții. În mai, anul acesta, a fost inaugurată de președintele FRF, Răzvan Burleanu şi acum este în administrarea Clubului Sportiv Municipal Unirea.

Copiii ar fi intrat printr-un gard rupt, iar suportul de metal al coșului de baschet nu era ancorat. Lucru care se vede şi în imaginile filmate imediat după accident. Cele patru blocuri de ciment care cântăresc împreună 80 de kilograme sunt aşezate lângă panou, nu la baza structurii. 

"Contragreutăţile erau date jos de pe panoul de baschet, aşa fiind posibilă răstunarea lui.  Antrenorii noştri le-au spus copiilor că nu au voie", spune Radu Urcan - director CSM Alba Iulia.

"E pe roţi şi nu au mai pus contragreutăţile. Se pare totuşi că le-au dat copiii ca să mute coşul. Ei s-au jucat neorganizat. Vom lua măsuri, să facem un regulament acolo. Am cerut o anchetă internă şi un raport cu ce s-a întâmplat", spune primarul din Alba Iulia.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă. 

Luna trecută, tot în Alba Iulia, un copil de 12 ani a ajuns la spital cu răni grave, după ce bara transversală a porţii de fotbal a căzut pe mâna lui şi i-a strivit trei degete. Medicii au fost nevoiţi să-i amputeze unul dintre ele. Şi atunci, ca şi acum, accidentul grav s-a întâmplat într-o bază sportivă recent renovată, de care răspunde primăria. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Panoul de baschet care s-a prăbuşit peste un copil din Alba nu era ancorat. Cei mici ar fi intrat pe teren printr-un gard rupt