Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Tânără în scaun cu rotile, rănită grav de o creangă, în Parcul Bazilescu. "Mi-a distrus copilul"

O femeie de 38 de ani, în scaun cu rotile, a intrat în comă, lovită de o creangă imensă, în parcul Bazilescu din Bucureşti. Victima ieşise la plimbare cu iubitul ei, iar creanga ruptă din copac l-a rănit şi pe el. În vreme ce familia femeii se teme că o va pierde, primăria care administrează parcul anunţă că nu are nicio vină -  a bătut prea tare vântul, explică autorităţile. Poliţiştii au început, însă, o anchetă penală.

de Andreea Milea

la 27.05.2024 , 19:48

"Mi-a distrus copilul. Primăria mi-a distrus copilul", spune Gabriela, mama victimei. Mama femeii care este în a treia zi de comă este îngrozită la gândul că fiica ei este în pericol de moarte după o banală plimbare în parc. A căzut peste ea o creangă enormă, care s-a rupt dintr-un copac aflat în faţa băncii pe care stătea împreună cu iubitul său. Bucata de lemn a căzut peste ei de la aproape 10 metri înălţime.

Tânără în comă, lovită de o creangă în parc

Femeia din scaunul cu rotile are fractură de claviculă şi bazin, coaste rupte şi o mână fracturată. "În parc acolo s-au aşezat pe bancă circa 2 minute, a auzit băiatul trosc, până să se ridice să aşa, a căzut peste ei. Dar a căzut, şi înălţime şi foarte groasă creanga... Şi mi-a distrus copilul", adaugă Gabriela, mama victimei.

Vezi și

"Ne-am pus pe bancă şi s-a auzit de sus cum a trosnit craca aia şi când m-am uitat în sus, ea deja venea spre noi. Eu sunt lovit la spate şi la braţ, braţul stâng, dar ea este mai grav", spune Marian Dumitru, prietenul victimei. "Nu ştiu ce şanse are să supravieţuiască. Deci, trebuie să dea socoteală primăria", continuă Gabriela, mama victimei.

Pe acelaşi subiect

Reacţia Primăriei Sectorului 1

Primăria Sectorului 1, care administrează parcul unde s-a întâmplat nenorocirea, nu se consideră, însă, vinovată. 

Reacţia Primăriei Sectorului 1: "Arborele (...) nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur, sănătos. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic."

În timp ce primăria ia distanţă de accident, medicii încearcă să o ţină în viaţă pe femeia zdrobită în parcul Bazilescu. "Bărbatul a suferit răni superficiale aşa că a fost externat rapid. În schimb, femeia este în continuare la Spitalul Elias din Capitală în stare foarte gravă. Surse din spital spun că este intubată şi ventilată mecanic", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Parcul unde a avut loc nenorocirea este singurul spaţiu verde de mari dimensiuni din cartierul Bucureştii Noi. Sute de copii şi adulţi se plimbă zilnic printre copaci periculoşi, marcaţi cu roşu - semn că trebuie tăiaţi urgent, ca să nu se prăbuşească. 

"Toaletările nu au fost făcute şi observăm clar efectul acestei lipse de interes. Nu mai ieşim din casă când bate vântul sau ce ar trebui să facem?", spune Daniela Stanciu, consilier local Sectorul 1.

"În ultimii 4 ani am alocat către Administraţia Domeniului Public Sector 1 450 de milioane de lei. Aceştia sunt bani suficienţi nu numai pentru a asigura o bună întreţinere a domeniului verde cât şi a asigura o verificare constantă a acestor arbori", spune Dinu Gheorghe, consilier local Sectorul 1.

  • Paznic: Nu se toaletează. Nu se văd că decât sunt însemnaţi, uitaţi acolo cu roşu, cu verde, uscătură. Ia uitaţi! Acolo stă să cadă! 
  • Reporter: Primăria susţine că îi toaletează. 
  • Paznic: Păi când? Când se întâmplă?

Mama femeii în stare gravă este hotărâtă să dea în judecată primăria de sector. În paralel, poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Tânără în scaun cu rotile, rănită grav de o creangă, în Parcul Bazilescu. "Mi-a distrus copilul"