Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Tragedia cu 5 morţi din Suceava, presimţită de mama unei victime. "Le-am spus: nu veniţi!"

O familie întreagă, ucisă într-o secundă. Doi băieţi, de opt şi zece ani, şi părinţii lor au murit într-un groaznic accident în Suceava, pe drumul european 85, supranumit şoseaua morţii. Mașina în care se afla familia a fost lovită frontal de o cisternă condusă de un şofer ucrainean. Ar fi adormit şi a intrat pe contrasens. Cei patru suceveni se întorceau acasă după o vacanţă petrecută pe litoral. Li se defectase autoturismul pe drum, aşa că au apelat la o platformă. Şoferul acesteia, angajat în Armată, a murit şi el. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.07.2024 , 19:16

Ei sunt cei doi soţi din Suceava, spulberaţi pe şosea, alături de băieţii lor de opt şi zece ani. Petrecuseră câteva zile la Mamaia iar ieri au pornit spre casa din localitatea Volovăţ. Un drum de aproape 550 de km. În Focşani, autoturismul li s-a stricat. 

"Mi-au zis că au o problemă la motor la maşină şi aşteptau să vadă dacă rămân până dimineaţă sau găsesc un transport. Eu i-am sfătuit să rămână acolo", spune Vasile Colibaba, fratele femeii decedate. 

Filmul unei tragedii pe şosea

Vezi și

"Le-am spus nu veniţi, dacă maşina s-a defectat staţi la un hotel. Ceasul rău i-a pornit", spune Rebeca Colibaba, mama femeii moarte.

Pe acelaşi subiect

Costel şi Ancuţa Lăzărescu, de 37 şi 39 de ani, n-au mai aşteptat. Au găsit un şofer care a acceptat să-i ducă cu platforma până acasă. Mai aveau o oră până la destinaţie când nenorocirea i-a lovit. Un ucrainean de 40 de ani, care a adormit la volanul unei autocisterne încărcată cu 20 de tone de ciment, a intrat pe contrasens cu viteză şi i-a lovit frontal. 

Impactul a fost atât de puternic, încât dacă ne uităm la mormanul de fiare de aici, cu greu ne putem da seama că vorbim de maşina în care se aflau cei 5 oameni. Şoferul şi cei 4 pasageri n-au avut nicio şansă. 

De la locul accidentului, autocisterna încârcată cu ciment a mai mers câţiva metri, iar apoi s a răsucit şi s-a oprit în lanul cu porumbi de la marginea drumului. 

"Autoturismul a fost efectiv strivit între autocisternă şi maşina pe care ei o transportau pe platformă. Extragerea victimelor a fost extrem de dificilă. Nu au putut fi salvate, au fost foarte greu descarcerate, fiind strivite între fiarele autoturismului", a declarat Morariu Adriana, medic. 

Singurul care a scăpat cu viaţă este conducătorul auto din Ucraina. "Policontuzionat, cu un traumatism cranio cerebral minor şi o fractură. este stabil, conştient, cooperant, nu necesită internarea în spital", a declarat Bogdan Bondaru, purtător cuvânt Spital judetean Suceava.  

Presimţirea mortală

Azi, soţii erau aşteptaţi la serviciu. Costel lucra la stația meteorologică din Rădăuți iar Ancuţa era angajată la o farmacie veterinară din Volovăț. Pasionată de cofetărie, avea şi un mic laborator în localitate.  

"O colegă tânără, plină de viaţă, parcă totul s-a spulberat, îşi dorea să ducă copiii la mare la aerosoli pentru răceală", a declarat Margareta Hîj, o colegă. 

"Asemenea tragedie nu s-a mai intâmplat la nivelul comunei. O familie foarte cumpătată, muncitori, harnici", spune şi Ioan Vicol, primar Volovăț.

"Singurul copil al meu...mi-a luat ce mi-a fost mai drag, nepoţii, nora...", a mărturisit Aurel Lăzărescu, tatăl bărbatului decedat.

"Eu am avut aşa o presimţire să nu meargă. Ei nu, că mă duc pentru copii. Au încheiat şcoala şi au găsit un sejur", spune Rebeca Colibaba, mama femeii moarte.

Bărbatul care i-a luat cu platforma din Focşani avea 36 de ani şi activa în cadrul Poliţiei Militare. În timpul liber se ocupa cu tractări auto dar făcea şi taximetrie.

"Un băiat foarte muncitor. Nu-mi vine să cred. era săritor, oricine apela la el, venea cu încredere. Sunt pur şi simplu şocat", spune o cunoştinţă a şoferului mort. 

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă şi urmează să stabilească exact cum s-a întâmplat nenorocirea. Ce se ştie până acum este că şoferul vinovat nu plecase de multă vreme în cursă şi teoretic, nu ar fi avut de ce să fie obosit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Tragedia cu 5 morţi din Suceava, presimţită de mama unei victime. "Le-am spus: nu veniţi!"