Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Un buştean căzut dintr-un TIR s-a înfipt în parbrizul unui Audi, în mers. Şoferul, convins că a fost salvat de Biblia din maşină: "Este tot timpul acolo"

Patru români stabiliţi în Austria, aflaţi în concediu în judeţul Braşov, şi-au văzut moartea cu ochii. Un buştean uriaş s-a desprins dintr-un camion din faţa maşinii în care se aflau, a spart parbrizul şi a pătruns trei metri în interior. Şoferul şi pasagerii au scăpat nevătămaţi ca prin minune. Poliţiştii au stabilit că remorca din care a căzut arborele era supraîncărcată.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.08.2023, 19:42

Vezi și

Martorii: Diametrul de 22 cm are, vă spun eu, că ştiu cât e palma mea. Puteau să fie morţi toţi. Zici că suntem în fimul ăla, "Final destination"

Scene de groază pe un drum din Braşov

Scenele desprinse din filmele de groază au avut loc în comuna Teliu, din apropiere de Întorsura Buzăului. Maşina în care se aflau patru persoane mergea pe Drumul Naţional 10 în spatele unui camion încărcat cu lemne.

La un moment dat, TIR ul a lovit un limitator de înălţime, iar unul dintre buşteni s-a desprins parţial de restul încărcăturii. Câţiva metri mai departe, la trecerea pe sub un pod, arborele a căzut şi a străpuns parbrizul autotorismului. Lemnul a trecut chiar printre şofer şi pasagerul din drepta.

Pe acelaşi subiect

Un buștean a zburat dintr-un TIR cu lemne și s-a înfipt în parbrizul unui Audi

Buşteanul are o circumferinţă de aproximativ 20 de cm şi cam 3 metri lungime. A lovit parbrizul în zona centreală. A indoit stergătoarele, a rupt afişajul electronic al computerului de bord şi a pătruns printre cele dou locuri, peste cotieră, până pe bancheta din spate.

Ciprian Hrancescu, şoferul maşinii: Încărcătură peste limită. Când deodată a atins peste pasajul de la tren şi atunci bustnul mi a venit in masina, a intrat printre mine si pasagerul din dreapta. Eu ama avut un atac la panică, am ajuns la spital.

Irina Hrancescu, soţia şoferului: A căzut o cioată destul de mare pe partea dreaptă la parbriz şi pasagerul din dreaptea a incerat sa se uite după cioata aceea să vadă unde a picat şi a fot cel mai bun instinct ca s-a dus in dreaptă ca in secunda următoare am văzut busteanul.

Medicii de la spitalul din Sfântu Gheorghe au stabilit că nici şoferul şi nici pasagerii nu au vreun traumatism.

Ciprian Hrancescu, şoferul maşinii: Sunt un om foarte norocos. Chiar nu credeam ca nu am scapt din asa ceva, cand am vazut. Biblia aceea este acolo tot timpul, are o valoare foarte mare.

TIR-ul era încărcat cu mai mulţi buşteni decât în acte, care nici nu au fost legaţi corespunzător. Şoferul vinovat a primit amenzi în valoare de aproape 14 mii de lei.

Cât lemn era pe remorcă? O întrebare la care, în prezent, nici măcar poliţiştii nu pot răspunde cu precizia cerută de lege. Motivul? Dezarmant de simplu. E zi liberă, iar Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier pur şi simplu nu are oameni care să facă această măsurătoare.

Nu este singurul incident de acest fel

În luna martie a acestui an, trei femei au fost rănite la Paşcani, după ce un camion plin cu lemne s-a răsturnat peste ele pe trotuar. Iar pe o şosea din Suceava, o altă tragedie a fost evitată la limită tot din cauză că lemnele nu au fost fixate în autoutilitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Un buştean căzut dintr-un TIR s-a înfipt în parbrizul unui Audi, în mers. Şoferul, convins că a fost salvat de Biblia din maşină: "Este tot timpul acolo"