Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Un polonez a supravieţuit războiului din Ucraina, dar era să fie omorât de un şofer beat în Buzău

Drumurile din România, mai periculoase decât războiul. Un voluntar polonez - care se întorcea de la luptă de pe frontul din Ucraina - a fost la un pas să moară pe o şosea din Buzău. Bărbatul de 52 de ani se ducea acasă cu ATV-ul, când într o curbă a fost spulberat de un șofer băut care a tăiat linia continuă. Mașina a intrat în ATV, după care s-a înfipt într-un microbuz cu turiști din Timiș. Cinci persoane au fost rănite în carambolul cu trei vehicule. 

de Claudiu Loghin

la 26.06.2024 , 20:04

Voluntarul polonez, un bărbat de 52 de ani, tocmai terminase de câteva zile misiunea pe frontul din Ucraina. A reuşit să scape cu viaţă din război, dar a trecut pe lângă moarte pe drumurile din România. S-a întâmplat într-o curbă de pe Drumul Naţional 10, în dreptul localităţii Ciuta din Buzău. Un şofer beat de 40 de ani, care gonea dinspre Braşov, taie linia continuă, intră pe contrasens, îl loveşte în plin şi îl aruncă câţiva metri în aer.

Martori ai scenelor cumplite sunt prietenii lui care erau pe motociletă în spate. Maşina se înfige apoi într-un microbuz cu turişti din Timişoara.

Martori ai scenelor cumplite sunt prietenii lui care erau pe motociletă în spate

Vezi și

"Ceea ce reiese din primele cercetări, nu ar fi o depăşire, ci mai mult o pierdere a controlului direcţiei de mers şi pătrunderea pe sensul opus de mers", a declarat Adrian Roșioru - Poliția Rutieră Buzău.

Pe acelaşi subiect

"A intrat in depăsire de acolo, a mai depasit 3-4 masini. A luat ATV-ul, l-a răsturnat şi s-a tamponat săracul cu ăsta cu Renault, nevinovat", povestește un martor. 

Cinci oameni au fost răniţi în carambol

Cinci oameni au fost răniţi în carambol. Polonezul de pe atv, doi turişti şi bărbatul de la volanul microbuzului, dar şi conducătorul auto care a provocat accidentul. Pentru voluntarul polonez, impactul a fost teribil. Medicii l-au găsit prăbuşit pe asfalt în stare extrem de gravă, aproape inconştient. Aşa că au cerut un elicopter Smurd care să-l ducă la spitalul din Braşov.

Şoferul vinovat era beat şi circula cu viteză pe drumul plin de curbe. În momentul impactului, acul vitezometrului s-a oprit la 130 de kilometri pe oră. A fost dus la spitalul din Buzău să i se recolteze probe pentru stabilirea alcoolemiei.

"Nevinovat. Vă dați seama, scapă de acolo. Ferească Dumnezeu că sunt șofer, eu am fost și mecanic de locomotivă, dar eu nu am pățit așa ceva. Ferească Dumnezeu", spune un localnic. 

România conduce în Europa într un top negru al morţilor pe şosele. Anul trecut au fost în jur de 4.500 de accidente în care au murit peste 1.500 de oameni.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Un polonez a supravieţuit războiului din Ucraina, dar era să fie omorât de un şofer beat în Buzău