Antena Meniu Search
x

Aninoasa, măturată de viitură. Apa a ajuns până aproape de acoperișul caselor (Video)

Zeci de gospodării și drumuri inundate, case sub apă până aproape de acoperiș și oameni rămași pe drumuri este peisajul lăsat în urmă în mai multe localități din Hunedoara, după ce apele Jiului au ieșit din matcă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.06.2020, 15:01

Azi dimineață, în zona Aninoasa Jiul a depășit cota de atenție.
Aninoasa, măturată de viitură. Apa a ajuns până aproape de acoperișul caselor - Facebook / HD24.ro
  • Mai multe gospodării au fost inundate la Aninoasa, după ce Jiul a ieșit din matcă în urma ploilor abundente.
  • Codul roșu de inundații pe Jiu a fost prelungit până la ora 24.00.

Iar situația se poate înrăutăți după ce hidrologii au prelungit codul roșu pe Jiu, până vineri la ora 24.00. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor, avertizarea vizează bazinul hidrografic Jiu, bazin amonte S.H. Iscroni și sector aval S.H. Iscroni – amonte S.H. Sadu din judeţele: Hunedoara şi Gorj, precum și bazinul hidrografic Prut, sector amonte Ac. Stânca Costeşti, din judeţul Botoşani.

Una dintre cele mai lovite localități este Aninoasa.

O înregistrare publicată pe rețelele de socializare arată dimensiunile dezastrului.

Mulți dintre săteni au privit neputincioși cum, în doar câteva ore, își pierd agoniseala de o viață. Apele au crescut atât de mult încât, în cazul multora dintre case, apa a ajuns până aproape de acoperiș.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de oamenii evacuți din calea apelor

270 de persoane din Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate, vineri, din calea inundaţiilor care s-au produs în cursul dimineţii în zona Valea de Brazi-Câmpu lui Neag, din Valea Jiului.

Oamenii au fost dirijaţi spre şcoala generală 2 din localitatea Bărbăteni, alte două şcoli generale fiind pregătite ca puncte de evacuare în localităţile Iscroni şi Aninoasa.

Cantitatea de precipitaţii care a căzut în timpul nopţii, în zona Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, a fost de aproximativ 174 de litri pe metrul pătrat, în numai patru ore.

Din cauza apelor, DN 66A este inundat şi rupt în zona Câmpu lui Neag.

În această dimineață, localnicii din Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-ALERT de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Aninoasa, măturată de viitură. Apa a ajuns până aproape de acoperișul caselor (Video)