Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Antrenorul de genii Lajos Kristof l-a ademenit pe băiatul de 14 ani cu bani și un telefon ca să-l violeze. Psiholog: "E o boală psihică"

Antrenor de genii, acuzat de pedofilie. Un cunoscut profesor, mentor a mii de copii din toată ţara, a fost prins în flagrant delict în timp ce viola un băiat de 14 ani. Acţiunea a fost pusă la cale în detaliu de ofiţerii de la Operaţiuni Speciale, care l-au filat 24 de ore din 24, zile în şir, după ce părinţii victimei au depus plângere. Individul de 39 de ani şi-a cunoscut victima într-un centru social şi a ademenit-o cu bani şi cadouri, timp în care a îndepărtat-o de familie. Anchetatorii au suspiciuni că nu este un caz singular, ci ar fi abuzat sexual mai mulţi adolescenţi. 

de Redactia Observator

la 20.07.2024 , 19:17

Bărbatul peste care întră mascaţii în acest apartament din Bucureşti este Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii. A fost prins în flagrant în timp ce viola un adolescent de 14 ani. "E o boală psihică, e un comportament sexual deviant aici", declară Liviu Chesnoiu, psiholog.

Surse Observator spun că Lajos l-ar fi cunoscut pe băiat în urmă cu un an, într-un centru social, după ce părinţii săi s-au despărţit. A început să se apropie de copil sub pretextul că vrea să-l ajute. Cu timpul, l-a convins să se îndepărteze de familie. Că să îl atragă de partea sa, l-a ademenit cu bani și un telefon mobil, arată datele din anchetă. 

"Ei îi amenință cu moartea, pot veni și cu cadouri, chestii din astea, cu minciuni, cu vrăjeli, cu abureli, cu tromboane din astea, așa lucrează ei", adaugă Liviu Chesnoiu, psiholog.

Vezi și

Tatăl copilului a simţit că la mijloc e ceva suspect

Tatăl copilului a simţit că la mijloc e ceva suspect, aşa că a făcut o plângere la poliţie. Bărbatul a fost filat mai multe zile până când ofiţerii de la Direcţia de Operaţiuni Speciale au strâns suficiente probe. "Un copil te simte când ești fericit el trebuie să simtă că eşti în cercul de încredere şi nu va fi trădat. Suntem o comunitate altfel, o comunitate a copiilor fericiţi, în care parteneriatul este egal", spunea Lajos Kristof, antrenorul de genii.

"Nu îl cunosc de o lună, două, îl cunosc de cel puțin de 2,3 ani de zile. Nu-mi închipui cum a putut să procedeze astfel", a declarat Iulian Cristache, de la Federaţia Părinţilor.

Până astăzi, povestea lui Lajos a fost una inspiraţională - cea a unui om care şi-a schimbat destinul crunt. Abandonat într-un orfelinat la trei ani, s-a refugiat în cărţi şi a găsit în educaţie salvarea. A crescut sub îndrumarea profesorului Florian Colceag, formatorul de genii.  

A fost inclus printre cei 100 de lideri din educație la nivel internațional

A terminat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene, a urmat un master în psihologie clinică și formări în educația copiilor supradotați, dar și în psihodramă. Şi-a deschis o şcoală de mentorat şi o asociaţie pentru copii talentaţi. A fost inclus printre cei 100 de lideri din educație la nivel internațional şi spunea că vrea să câștige Premiul Nobel în Educație.

"M-a sunat și acum trei zile să îl ajut, găsise un spațiu și o sponsorizare pentru un an de zile astfel încât să se ocupe în continuare de copii care provin din medii defavorizate", adaugă Iulian Cristache, de la Federaţia Părinţilor.

Surse Observator spun că există suspiciunea că ar fi abuzat mai mulţi copii. După noua lege, orice act sexual comis cu un minor care nu a împlinit 16 ani se consideră viol dacă diferenţa este mai mare de cinci ani. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Antrenorul de genii Lajos Kristof l-a ademenit pe băiatul de 14 ani cu bani și un telefon ca să-l violeze. Psiholog: "E o boală psihică"