Antena Meniu Search
x

Anunț ÎNFIORĂTOR: Una din trei persoane ale planetei SUFERĂ DE ASTA!

În ciuda unei scăderi a numărului de persoane care se confruntă cu foametea, aproape una din trei persoane din populația globului este subnutrită și, în acealași timp, obezitatea se răspândește pe mapamond

În ciuda unei scăderi a numărului de persoane care se confruntă cu foametea, aproape una din trei persoane din populația globului este subnutrită și, în acealași timp, obezitatea se răspândește pe mapamond. 

Rata redusă de creștere a dezvoltării umane — copii prea scunzi pentru vârsta lor din cauza unei diete sărace — afectează mai mult de 160 de milioane de copii sub vârsta de cinci ani, a precizat 'International Food Policy Research Institute' în raportul 'Global Nutrition Report'.

Numărul persoanelor care suferă de foame în întreaga lume a scăzut, iar obezitatea a crescut între 2010 și 2014 "în fiecare țară", unul din 12 adulți având acum diabet de tip 2, menționează raportul.

Diabetul la adulți este în creștere în 185 de țări și este în scădere sau stabil în numai cinci țări.

Prea adesea oamenii se gândesc la malnutriție doar ca la o problemă a copiilor înfometați din cele mai sărace țări, când de fapt ea îmbracă forme diferite și afectează toate țările, bogate sau sărace deopotrivă, a atras atenția într-o declarație Corinna Hawkes, co-autoare a raportului.

"Coexistența problemelor nutriționale asociate cu sărăcia extremă și obezitatea este adevărata față a malnutriției", susține cercetătoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Anunț ÎNFIORĂTOR: Una din trei persoane ale planetei SUFERĂ DE ASTA!