Antena Meniu Search
x

Anunţ neaşteptat de la Primăria sectorului 1: Casele care au maximum 160 de metri pătraţi vor fi izolate termic gratuit

Primăria Sectorului 1 va reabilita termic gratuit casele care au maximum 160 de metri pătraţi.

Anunţ neaşteptat de la Primăria sectorului 1: Casele care au maximum 160 de metri pătraţi vor fi izolate termic gratuit

Primăria Sectorului 1 va reabilita termic gratuit casele care au maximum 160 de metri pătraţi, urmând ca în acest an să aloce 672.000 de lei pentru realizarea documentaţiei necesare atragerii de fonduri europene.

De asemenea, va moderniza lifturile din blocurile reabilitate termic.

Potrivit Primăriei, în acest an vor fi alocaţi bani pentru pregătirea documentaţiei pentru atraferea de fonduri europene, pentru ca anul viitor să înceapă reabilitarea caselor.

Astfel, lucrările vor fi gratuite pentru proprietarii de case cu suprafete de maxium 160 de metri pătraţi, conform raportării la un apartament cu patru camere, cu spaţii comune. Lucrările vor consta în izolarea termică a faţadei prin montarea tâmplăriei termoizolantă şi izolarea termică a faţadei şi reabilitarea sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde.

Strategia privind implementarea la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti a programului local multianual de creştere a performanţei energetice a locuinţelor unifamiliale 2018-2030 a fost votată de Consiliul Local Sector 1 anul trecut.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 anunţă că alocă, în acest an, aproximativ 75 de milioane de lei pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor, potrivit proiectului de buget aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local, urmând să fie anvelopate 251 de blocuri.

Primăria mai spune că au fost alocaţi din buget, pentru acest an, 150.000 de lei pentru documentaţia necesară pentru modernizarea lifturilor din blocurile reabilitate termic, urmând să se facă inventarierea ascensoarelor şi să fie identificate soluţii tehnice. Reprezentanţii primăriei atrag, însă, atenţia asociaţiilor de proprietari că în continuare sunt obligatorii lucrările de revizie a lifturilor până la implementarea proiectului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Anunţ neaşteptat de la Primăria sectorului 1: Casele care au maximum 160 de metri pătraţi vor fi izolate termic gratuit