Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Apă potabilă cu porția, după program, în mai multe localități din ţară. Este afectată inclusiv staţiunea Sinaia

Seceta ne poate lăsa fără apă de băut. În Prahova, sunt deja localităţi unde apa curge doar între anumite ore. Criza ar putea atinge si cele mai mari oraşe din judeţ, Ploieşti şi Câmpina. Şi asta pentru că niveul barajului Paltinu a scăzut semnificativ, iar diferenţele sunt vizibile cu ochiul liber.

de Cristi Georgescu

la 23.10.2024 , 09:13

Barajul Paltinu asigură apa potabilă pentru zeci de mii de familii din Prahova. În mod obişnuit, în această perioadă barajul ar fi trebuit să fie plin în proporţie de peste 80%. În lipsa ploilor, însă, apa din baraj a scăzut aproape la jumătate. 

În prezent, coeficientul de umplere în cazul celor 40 de lacuri de acumulare importante din ţara noastră este de aproape 70%. În ultima perioadă, barajele Măneciu şi Paltinu din Prahova nu au mai putut asigura şi rezerva pentru energie, asta ca să poată susţine capacitatea de alimentare cu apă a populaţiei. "Credeam că l-au golit ei, că nu l-am văzut niciodată atât de scăzut", mărturiseşte un localnic. "Să consumăm apă mai puţină şi să lăsăm să curgă apă din cer", spune o femeie.

Niciun strop de apă la robinet, în mai mult localităţi din Prahova. Este afectată inclusiv Sinaia

Vezi și

Este şi îndemnul celor care furnizează apa potabilă în Prahova. Compania a anunţat că în mai mult localităţi, ziua la robinet nu va curge strop de apă. Afectată este inclusiv staţiunea Sinaia. 

"În zona bazinului hidrografic Buzău s-a înregistrat în ultima perioadă o lipsă de precipitaţii acută şi din acest motiv, specialiştii de la Apele Române fac eforturi să menţină cât mai mult rezerva de apă în principalele lacuri de acumulare", a declarat Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt Apele Române

În cel mai sumbru scenariu, specialiştii se tem ca nu cumva debitul de apă distribuit către populaţie să scadă drastic în următori ani.

Cristi Georgescu Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Evenimente » Apă potabilă cu porția, după program, în mai multe localități din ţară. Este afectată inclusiv staţiunea Sinaia