Antena Meniu Search
x

Video Aplicaţia care te poate lăsa fără niciun ban în cont. Un bătrânel din Alba a vrut să ajute financiar ţara, dar a rămas fără 94.000 de lei

A vrut să salveze ţara de la faliment, însă a ajuns chiar el să fie ruinat. Este cazul unui bărbat din Alba, care a rămas fără economiile de-o viaţă după ce a fost păcălit de câţiva indivizi care s-au dat drept reprezentanţi ai "platformei de protejare a populaţiei României, de viitoarele dificultăţi financiare". Astfel, bătrânul a rămas fără o sumă impresionantă: 94.000 de lei. 

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 08:27

Vezi și

Necazul bărbatului de 74 ani a început în momentul în care a primit un apel telefonic din partea unui individ care l-a convins să trimită o sumă de bani cu scopul de a susţine financiar ţara. Mai mult decât atât, hoţii l-au asigurat pe bărbat că va avea şi beneficii, sub forma unor dividende.

Luminiţa Prodan, purtător de cuvant IPJ Alba: Pentru a încasa aceste dividende, escrocii i-au solicitat să fie de acord să instaleze pe dispozitivul său mobil o aplicaţie informatică. Au obţinut control total asupra dispozitivului şi asupra conturilor bancare ale victimei. 

Escrocii îşi aleg cu atenţie ţintele

De regulă, aceşti indivizi îşi aleg victimele cu grijă înainte de a le păcăli, iar vârstnicii care nu prea le au cu tehnologia sunt adesea şi cei care cad primii în plasa hoţilor.  

Bărbat: Efectiv e o frauda pentru ca intamplator si eu am fost victima unei fraude, bine, nu valoare mare, 190 de lei pe care mi-au luat-o de pe card, cu toate datele cardului meu cu tot...

Luminiţa Prodan, purtător de cuvant IPJ Alba: Cu atât mai mult atunci când sunt solicitate datele cardului bancar, datele personale. Recomandam discutarea acestora cu persoane de încredere sau cu un poliţist. 

Vârstnic: De fraude imi e frica. Cu frauda asta eu tot nu inteleg...cum domnule intră el sa imi ia banii?

Destul de simplu, spun experţii care ştiu perfect modul de operare al hoţilor, sistemul de operare Android fiind ţinta precisă. Aceştia recomandă instalarea aplicaţiilor doar din magazinul oficial. 

Silviu Stahie, specialist in securitate informatica Bitdefendere: Sunt aplicatii, nu numai că preiau controlul dispozitivului, dar şi monitorizează activitatea de pe telefon. De aceea când cineva accesează aplicaţia bancară, la oricare bancă ar fi ea, este în stare să citească numele de utilizator, parolă

Cei care primesc astfel de apeluri suspicioase din partea unor necunoscuţi sunt rugaţi să anunţe poliţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 42 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Aplicaţia care te poate lăsa fără niciun ban în cont. Un bătrânel din Alba a vrut să ajute financiar ţara, dar a rămas fără 94.000 de lei