Antena Meniu Search
x

Video Nouă metodă de înşelăciune pe internet. "Secretul" investiţiilor care te lasă fără bani în cont

Un nou tip de fraudă circulă pe reţelele de socializare sau prin intermediul apelurilor telefonice. Atacatorii se prezintă ca fiind "experți" dornici să împărtășească "secretele" investițiilor de succes. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 10:00

Vezi și

Potrivit poliţiei Braşov vorbim pe deoparte de reclame online, pe deoparte chiar de apeluri telefonice; apeluri sau reclame în care atacatorii se prezintă aşa zişi specialişti în investiţii financiare şi ne recomandă să facem astfel de investiţii.

Mai precis plăţi directe pentru a avea acces la câştiguri fabuloase. Atacatorii ne îndeamnă să facem plăţi directe, mai mici la început şi din ce în ce mai mare, apoi fie să instalăm pe calculatoarele sau telefoanele pe care le folosim programe care le permit să preia de la distanţă controlul asupra acestor mijloace şi mai precis să aibă acces la datele bancare.

Ce nu trebuie să facem, spun poliţiştii, este să nu împărtăşim datele personale, date privind conturile bancare, să nu instalăm astfel de programe pe calculatoarele sau telefoanele pe care le folosim şi în mod evident să nu facem plăţi către surse  care nu sunt autorizate şi în care nu avem încredere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Nouă metodă de înşelăciune pe internet. "Secretul" investiţiilor care te lasă fără bani în cont