Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apple rezolvă încetinirea Iphone-urilor. Opţiunea va fi pe orice smartphone

Apple rezolvă problema privind încetinirea Iphone-urilor. Opţiunea va fi la îndemâna oricărui utilizator al smartphone-ului produs de compania americană.

de Redactia Observator

la 18.01.2018 , 11:21

Apple rezolvă problema privind încetinirea Iphone-urilor. Opţiunea va fi la îndemâna oricărui utilizator al smartphone-ului produs de compania americană.

Toţi utilizatorii de iPhone vor putea în curând să aleagă între rularea în condiţiile iniţiale şi încetinirea pentru siguranţă a telefonului, după problemele semnalate de posesorii smarphone-urilor care acuză încetinirea Iphone-urilor.

Şeful Apple, Tim Cook, a anunţat că următorul update de iOS le va da utilizatorilor posibilitatea să aleagă singuri dacă iPhone-ul personal rulează mai încet, pentru a nu se închide automat din cauza încălzirii bateriei, sau dacă merge în parametrii originali.

Articolul continuă după reclamă

Sistemul de operare le va arăta utilizatorilor starea reală a bateriei în ceea ce priveşte capacitatea de înmagazinare a energiei, iar aceştia vor putea alege singuri dacă vor rularea la potenţial maxim sau încetinirea Iphone-urilor.

Încetinirea automată şi în secret a iPhone-urilor este unul dintre cele mai mari scandaluri în care e fost implicat gigantul american în cei 11 ani de când a fost lansat primul iPhone.

Apple a recunoscut încetinirea Iphone-urilor după ce testele independente au arătat că modele mai vechi de un an devin din ce în ce mai lente cu trecerea timpului şi susţine că a recurs la această strategie pentru a nu pune utilizatorii în pericol din cauza degradării bateriei.

Încetinirea se face după un an de folosire şi conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE şi iPhone 7.

În urma numeroaselor acuze grave la adresa gigantului din IT, compania americană a fost dată în judecată în mai multe ţări, fiind acuzată de încetinirea Iphone-urilor mai vechi pentru a forţa utilizatorul să cumpere mai repede un model nou.

Şeful Apple, Tim Cook, a spus că update-ul la iOS care va aduce modificările menţionate va fi testat la începutul lunii februarie, ceea ce ar putea însemna că versiunea finală ar putea fi disponibilă din martie.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Apple rezolvă încetinirea Iphone-urilor. Opţiunea va fi pe orice smartphone