Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Arestaţi după ce au obligat o persoană cu handicap să se prostitueze. Victima era ţinută în locuinţă cu forţa şi ameninţată

Doi membri ai unei familii au fost arestați preventiv, printr-o decizie a Tribunalului București, după ce ar fi obligat o victimă cu handicap să se prostitueze.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 16:45

- Shutterstock

Polițiștii BCCO și cei din cadrul Secția 9 Poliție București, împreună cu procurorii DIICOT-Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane, membre ale aceleiași familii, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Persoană cu handicap, obligată să se prostitueze

În vara anului 2024, unul dintre inculpați, prin intermediul unei rețele de socializare, ar fi recrutat persoana vătămată în scopul exploatării sexuale.

Articolul continuă după reclamă

Persoana cercetată ar fi transportat și adăpostit victima în locuința sa, împotriva voinței acesteia, și, prin acte de agresiune fizică și psihică, dar și profitând de vădita vulnerabilitate a acesteia (handicap de grad II) ar fi obligat-o la practicarea prostituției. Sumele de bani obținute ar fi fost însușite în totalitate de către persoana în cauză.

Pe acelaşi subiect

Victima, ţinută cu forţa în locuinţă

Cercetările au arătat că aceasta ar fi fost sprijinită de o altă persoană, care ar fi împiedicat victima să fugă din locuință, să anunțe poliția cu privire la situația în care se afla și prin amenințări ar fi obligat-o să continue practicarea prostituției.

La sesizarea procurorilor, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a admis propunerea de arestare preventivă a celor două persoane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Arestaţi după ce au obligat o persoană cu handicap să se prostitueze. Victima era ţinută în locuinţă cu forţa şi ameninţată