Antena Meniu Search
x

Video "Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi". Un tată a murit carbonizat lângă fiul său de 10 ani, în Sighişoara. Copilul a fost salvat în ultima clipă

Incendiu devastator, seara trecută, într-un cartier de locuinţe improvizate din Sighişoara. Unsprezece familii au rămas pe drumuri, după ce casele lor au fost mistuite de flăcări. Se pare că incendiul ar fi pornit de la un reşou pe care una dintre familii îl folosea pentru încălzirea locuinței. Un bărbat de 49 de ani a murit carbonizat. 

de Sorin Tanţoş

la 16.12.2022, 08:08

Vezi și

Bărbatul de 49 de ani, dormea împreună cu fiul său de 10 ani. Cum era extrem de frig, tatăl a lăsat un reşou în priză, pentru a se încălzi. Acesta a făcut un scurtcircuit, iar în cameră s-a dezlănţuit iadul. 

S-a dezlănţuit iadul

Martori: - La noi a strigat un băiat care stătea în curte, ieşiţi afară mamă că arde. Când am ieşit era flacăra aceea mare. 

- Eram în casă. Stăteam în pat, iar dintr-o dată am văzut o flacără mare, care ardea la vecini. 

Pe acelaşi subiect

- Eram în casă. Chiar am făcut un duş. Am ieşit din duş afară şi am auzit vecinii că strigau să dea telefon la pompieri că ia foc. 

Întreaga locuinţă a fost înghiţită de flăcări în câteva minute, iar focul s-a extins rapid şi la locuinţele învecinate.

Ciprian Hetea, ISU  Mureş: Am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu produs pe strada Ștefan cel Mare la un ansamblu de barăci unde locuiesc aproximativ 11 familii. 

Din capcana de foc a reuşit să iasă doar copilul, ajutat de unul dintre vecini. Tatăl acestuia a murit carbonizat.

Martori: A zis că nu l-a găsit acolo pe el. Era mort acolo pe jos şi doar pe copilul lui l-a găsit. 

- A fugit soţul afară. Când am ieşit deja era fum. M-am dus dincolo la mama să pot să o salvez pe ea că e operată de o săptămână. 

40 de persoane au rămas pe drumuri, după ce focul a mistuit mai multe locuinţe.

Martori: Cred că din partea cealaltă de acolo. De-aici, din partea aceasta nu a luat. Acestea sunt barăci de sute de ani. 

- Am fugit afară din casă, şi normal. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată ca acum. Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi. 

- Munca noastră de o viață întreagă a ars aici, în casă. 

- Au rămas fără nimic, toată munca lor de-o viaţă s-a destrămat. 

Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore pentru a stinge flăcările.

Ciprian Hetea, ISU  Mureş: Intervenția a fost îngreunată datorită faptului că încăperile comunică între ele iar zidurile de sprijin sunt comune confecționate din materiale lemnos acoperite cu plăci de azbociment iar înăuntru fiind mai multe butelii de gaz.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Aşa flacără mare a fost de ardeau hainele pe noi". Un tată a murit carbonizat lângă fiul său de 10 ani, în Sighişoara. Copilul a fost salvat în ultima clipă