Antena Meniu Search
x

Scandal în presa suedeză, după ce un şofer român de TIR lucrează ca asistent medical, cu diploma cumpărată

Este scandal în presa suedeză izbucnit în jurul unui român. Omul, şofer de tir de meserie, a ajuns să lucreze ca asistent medical în Suedia, chiar dacă nu a urmat niciun curs de medicină.

Vezi și

Este scandal în presa suedeză izbucnit în jurul unui român. Omul, şofer de tir de meserie, a ajuns să lucreze ca asistent medical în Suedia, chiar dacă nu a urmat niciun curs de medicină. Totul şi-a cumpărat diploma care îi atestă presupusele studii din România. Până acum, el nu a fost identificat aşa că lucrează în continuare la Spitalul Universitar din Goteborg. Cazul a fost dezvăluit în urma investigaţiilor unor jurnalişti.

Sub pseudonimul Alex şi cu faţa ascunsă, românul le-a povestit jurnaliştilor cum a pătruns în sistemul medical din Suedia cu ajutorul unei diplome cumpărate de la o unitate medicale din România. Cursul de asistent a durat trei ani, timp în care bărbatul a lucrat în Suedia. Ar fi reuşit să obţină certificatul după ce a plătit instituţiei de învăţământ 3.500 de euro pentru fiecare an de studiu.

Pe toată durata studiilor aşadar Alex a lucrat ca şofer de tir în Suedia. A venit în România doar pentru a da un examen. Dar toate răspunsurile i-au fost date în clasă de către profesori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alex lucrează acum ca asistent la Spitalul Universitar din Goteborg, al doilea oraş ca mărime din Suedia. Autorităţile nu au putut să depisteze infracţiunea pentru că diploma lui este acreditată şi perfect legală. E drept, Biroul de imigraţie are dovada că bărbatul a lucrat drept şofer de tir pe durata cursurilor.

Cu toate acestea, Consiliul Naţional al Sănătăţii din Suedia nu are permisiunea de a verifica informaţiile.

La fel ca Alex, mai sunt şi alţi angajaţi din spitalele suedeze, dar autorităţilor le este greu să depisteze astfel de ilegalităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scandal în presa suedeză, după ce un şofer român de TIR lucrează ca asistent medical, cu diploma cumpărată