Astăzi este Ziua Internațională a Covrigului!
Şi covrigii merită să aibă ziua lor internaţională! Şi este chiar astăzi. Vă întrebaţi ce au făcut să merite asta? E simplu! Sunt ieftini, nepretenţioşi şi foarte gustoşi, mai ales când sunt şi calzi.
- Norul de praf saharian se menţine deasupra României. Ce efecte are. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Obuze, interceptoare, ATACMS şi 60 de consilieri militari. Ce conţine pachetul de ajutor militar de 1 mld $ al SUA pentru Ucraina
Şi covrigii merită să aibă ziua lor internaţională! Şi este chiar astăzi. Vă întrebaţi ce au făcut să merite asta? E simplu! Sunt ieftini, nepretenţioşi şi foarte gustoşi, mai ales când sunt şi calzi.
Mâinile gospodinelor se mişcă atât de repede că abia poţi să le observi mişcările. De mâncat, aproape oricine a mâncat, măcar o dată în viaţă, covrigi.
Şi totuşi, de unde au apărut ei?
Unii oameni spun că ar fi apărut întâia dată în Italia, acum multă vreme, şi reprezentau Sfânta Treime.
Oricum, la noi în ţară, sunt faimoşi covrigii de Buzău. Reţeta, destul de simplă, ar fi fost împrumutată de la negustorii greci. Sunt făcuţi din apă, făină, ulei şi sunt copţi pe jar încins.
Oricum, puţină lume ştie că există o zi internaţională a covrigului.
Mai exact, când ţi-e foarte foame şi vrei ceva rapid, un covrig e cel mai potrivit. Şi sunt buni oricând, oricum.
Şi cu susan, şi cu sare, mac, seminţe de floarea soarelui sau stafide.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰