Antena Meniu Search
x

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken s-au reîntors pe Pământ, după 62 de zile petrecute în spațiu (Video)

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken s-au întors în siguranță pe Pământ, după 62 de zile petrecute pe Stația Spațială Internațională. Cei doi au picat cu o capsulă SpaceX în apele Golfului Mexic, în apropiere de coasta statului american Florida, în această seară, fiind recuperați și duși la controale medicale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.08.2020, 00:39

Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken s-au reîntors pe Pământ
Misiunea comună NASA / SpaceX a fost un succes - Profimedia Images / NASA
  • Timp de două luni, Doug Hurley și Bob Behnken au stat pe Stația Spațială Internațională
  • Capsula denumită "Dragon" a făcut față cu brio reintrării pe orbita Terrei
  • Aducerea celor doi astronauți a fost transmisă de agenția americană NASA

(n.r. înregistrarea cu sosirea astronauților, începând cu minutul 08:00)

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întreaga operațiune, coordonată de echipe comune NASA și SpaceX, compania fondată de antreprenorul Elon Musk, a fost un succes. Capsula a intrat în parametri normali în orbita Pământului, iar cu doar câțiva kilometri înainte de a atinge Oceanul parașutele s-au deschis, în ceea ce poate fi considerată ca fiind o aterizare impecabilă. 

La scurt timp, zeci de ambarcațiuni, dintre care unele de mare viteză și cu personal specializat NASA, au ajuns lângă capsula "Dragon" pentru a-i scoate pe cei doi astronauți. Misiunea nu a fost una ușoară, deoarece imediat după impactul cu Oceanul specialiștii au detectat niveluri de gaze ce ar fi putut fi toxice, situație care a amânat cu câteva zeci de minute ieșirea cosmonauților și prietenilor Doug Hurley și Bob Behnken.

"Din partea echipelor Space X și NASA, bine ați revenit pe Pământ. Vă mulțumim pentru că ați zburat cu SpaceX", s-a putut auzi pe comentariul live-ului transmis de agenția spațială din SUA.

Cei doi au stat nu mai puțin de două luni în spațiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Astronauții Doug Hurley și Bob Behnken s-au reîntors pe Pământ, după 62 de zile petrecute în spațiu (Video)