Antena Meniu Search
x

Fostul căpitan de vas care a atacat un amanet din București a dezvăluit polițiștilor cum a plănuit jaful

De la căpitan de vas, la tâlhar de amanet! Este povestea unui individ care a încercat să jefuiască o casă de amanet din Bucureşti, seara trecută. A folosit un pistol de airsoft pentru intimidare şi o perucă pentru a nu fi recunoscut.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 15.02.2020, 20:47

Vezi și
  • Bărbatul câștiga 10 mii de Euro pe lună, dar a rămas șomer.
  • Atacatorul a băut vodcă înaintea atacului.

De la căpitan de vas, la tâlhar de amanet! Este povestea unui individ care a încercat să jefuiască o casă de amanet din Bucureşti, seara trecută. A folosit un pistol de airsoft pentru intimidare şi o perucă pentru a nu fi recunoscut. Vânzătoarea nu s-a pierdut cu firea şi l-a pus pe fugă. Explicaţia pe care bărbatul a dat-o poliţiştilor este la fel de incredibilă precum gestul său. Le-a spus că s-a obişnuit cu un salariu de 10.000 de euro pe lună ca marinar. Pentru că a rămas şomer şi nu a vrut să-şi schimbe stilul de viaţă, a pus la cale jaful.

Atacul a avut loc într-o zonă centrală şi aglomerată a Capitalei. Angajata casei de amanet se pregătea să plece acasă, când individul înarmat cu un pistol de airsoft a intrat peste ea. Bărbatul o ameninţă şi o pune la pâmânt. Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede că deşi este lovită, victima opune rezistenţă. Atacatorul fuge fără să pună mâna pe bani.

Întreaga scenă de luptă s-a petrecut în interiorul casei de amanet. Acesta a încercat să fugă, însă a fost prins de către doi bărbaţi care l-au ţinut imobilizat până la sosirea poliţiei.

Atacul a fost unul plănuit. Bărbatul de 45 de ani a vizitat casa de amanet şi schimb valutar şi cu o zi înainte de jaf. S-a întors vineri seară deghizat cu o perucă, pentru a nu fi recunoscut. Pentru curaj, a băut o sticlă de votcă înainte de tentativa de tâlhărie.

Imediat după incident, bărbatul a fost adus la Secţia 8 de Poliţie, iar după o noapte întreagă petrecută la audieri le-a spus poliţiştilor că avea nevoie disperată de bani.

Individul ar fi mărturisit că era obişnuit cu o viaţă de lux, spun surse din anchetă. A fost căpitan de navă timp de un deceniu, cu un salariu de 10.000 de euro pe lună. A rămas însă şomer şi banii s-au dus. Cu doi copii din prima căsnicie şi un al treilea făcut cu o iubită exotică, întâlnită pe vas, s-a văzut în situaţia în care nu îşi mai putea menţine stilul de viaţă. Aşa i-a venit ideea jafului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Angajata casei de amanet a ajuns la spital după confruntarea cu atacatorul. A fost lovită cu arma în zona capului, însă nu a suferit răni grave şi a fost externată. Bărbatul este cercetat pentru tentativă de tâlhărie calificată. Dacă va fi găsit vinovat, riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fostul căpitan de vas care a atacat un amanet din București a dezvăluit polițiștilor cum a plănuit jaful