Antena Meniu Search
x

Atac mafiot în Suceava. Bombă artizanală aruncată în curtea unui bărbat bănuit de contrabandă cu țigări

Un atac de tip mafiot a avut loc joi dimineață în comuna Straja din județul Suceava. O persoană a aruncat o bombă artizanala în curtea unui bărbat cercetat penal pentru fapte de violență. Este luată în calcul o posibilă reglare de conturi între contrabandiști.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 18:09

Atac mafiot în Suceava. Bombă artizanală aruncată în curtea unui bărbat bănuit de contrabandă cu țigări
Atac mafiot în Suceava. Bombă artizanală aruncată în curtea unui bărbat bănuit de contrabandă cu țigări - Shutterstock

Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în curtea casei unui individ din Suceava, suspectat de contrabandă cu țigări, potrivit Monitorul de Suceava. în urmă cu câteva luni într-o mașină parcată în curtea lui s-au găsit 15.000 de pachete de țigări de contrabandă. În urma exploziei, nimeni nu a fost rănit, dar mai multe geamuri au fost sparte, iar numeroase schije au intrat în pereții locuinței. La fața locului s-au deplasat atât polițiști cât și reprezentanții Serviciului Român de Informații.

Nu este exclus ca atacul să fi venit din partea unor ucraineni. Din primele investigații pentru explozie a fost folosit o bombă artizanală de dimensiuni reduse. Varianta luată în calcul în acest moment este o răfuială între grupuri rivale de contrabandiști de țigări, scrie și stirisuceava.net

Contrabanda cu țigări, o afacere de milioane de euro în Suceava

Patru milioane de pachete cu ţigări au fost confiscate în Suceava şi două milioane în Satu Mare, în ultimii cinci ani. Adică aproape 27 de milioane de euro.Contrabandiștii sunt dotați din ce în ce mai sofisticat, aproape ca trupele speciale: pe lângă camere de termoviziune, detectoare de camere video sau senzori de mişcare, au şi costume de neopren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Atac mafiot în Suceava. Bombă artizanală aruncată în curtea unui bărbat bănuit de contrabandă cu țigări