Atenție, hoții nu au "liber"! MIC GHID pentru a fenta șuții, de Sărbători
Nu vă amăgiţi cu gândul că hoții au sărbătoare! Cele mai frecvente infracţiuni se comit în această perioadă, avertizează Poliția Română. Nu uitați că o clipă de neatenţie vă poate lasa fără bani, telefoane mobile sau alte bunuri pe care le aveţi la dumneavoastră.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Nu vă bazați pe ideea că hoții au sărbătoare! Nu este deloc adevărat. Cele mai frecvente infracţiuni se comit în această perioadă, avertizează Poliția Română. O clipă de neatenţie vă poate lasa fără bani sau alte bunuri de valoare.
Ca în fiecare an, Poliția Română ne dă câteva sfaturi pentru a avea sărbători cât mai liniștite.
La cumpărăturile în magazine:
Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!
Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!
La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone puţin circulate sau întunecate!
La cumpărăturile on-line:
Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.
Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.
Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.
Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.
IMPORTANT!
Dacă părăsiţi localitatea de sărbători, nu spuneţi asta decât celor în care aveţi încredere și, esențial, NU anunţaţi asta pe reţelele de socializare;
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰