Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au dat foc la pădure după ce au făcut grătar. Elicopterul Black Hawk, trimis în ajutorul pompierilor

Zeci de pompieri şi un elicopter militar încearcă de peste 24 de ore să stingă un incendiu de pădure de pe Valea Oltului, provocat de nişte petrecăreţi. Misiunea este, însă, infernală. Flăcările se întind pe un versant greu accesibil, iar vântul le împrăştie rapid. Focul lăsat nesupravegheat este flagelul anului pentru pompieri: au avut de stins peste 16.000 de incendii de vegetaţie doar în primele şase luni.

de Diana Severin

la 03.09.2024 , 19:19

Flăcările au cuprins un munte de pe Valea Oltului, iar amploarea incendiului i-a luat prin surprindere pe pompieri. Zeci de şoferi au sunat la 112 după ce au văzut râuri de foc care făceau scrum pădurea. În mijlocul pârjolului, imaginea este terifiantă.

Incendiu uriaș pe Valea Oltului

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi ameninţau casele din această zonă. Mulţi oameni s-au trezit în toiul nopţii şi au încercat să dea o mână de ajutor pompierilor pentru ca munca lor de o viaţă să nu se facă scrum.

Vezi și

Focarul care ameninţa zeci de oameni a fost stins, dar alte flăcări au început să urce spre versant.

Pe acelaşi subiect

"Avem cinci autospeciale de intervenţia care asigură orice eventuală propagare a incendiul către case. Din cauza vântului, se intensifică, dar suntem prezenţi pentru a gestiona situaţia", spune Dan Pascaru, inspector șef al ISU Valcea.

Focul ar fi pornit de la un grup de petrecăreți

Localnicii sunt furioşi - spun că necazul li se trage de la un grup de petrecăreţi care ar fi făcut grătar la marginea pădurii şi au lăsat focul aprins în urma lor.

"Oamenii sunt mâhniţi pe cetăţenii care nu au avut grijă şi au dat foc efectiv aproape intenţionat. Laşi focul în curtea casei, tu făcând petrecere, şi să nu te interesezi să stingi focul", spune Ion Narcis Iliescu - Primar Racovița.

În ajutorul pompierilor de la sol a venit un elicopter elicopter militar Black Hawk care a aruncat 60.000 de litri de apă în această după amiază. În ciuda eforturilor făcute de 115 pompieri militari şi voluntari, 60 de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări.

Flăcări uriașe și lângă Târgu Jiu

Incendiu de proporţii şi pe un deal de la marginea oraşului Târgu Jiu. Ciuperca de fum se vedea de la câţiva kilometri distanţă. Pompierii au stins focul cu greu pentru că în zonă nu sunt hidranţi. Militarii au descoperit că focul fost provocat de scurtcircuitul unui transformator electric.

Alertă şi în apropiere de Drobeta Turnu-Severin. Pădurea Bâlvăneşti a fost mistuită de flăcări din cauza unui foc lăsat nesupravegheat. Peste 200 de oameni din localitate nu au închis un ochi toată noaptea.

Focul a fost stins după ce pârjolit sute de hectare de vegetaţie.

Pompierii din Mehedinţi nu ştiu cum să se mai împartă la misiuni. Altă localitate de la periferia Drobetei Turnu-Severin a fost şi ea sub ameninţarea focului, care a cuprins mai multe vii şi cimitirul.

În prima jumătate a anului, pompierii au fost solicitaţi la peste 16.000 de incendii de vegetaţie. Mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Peste 37.000 de hectare au fost pârjolite.

Diana Severin Like
Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » Au dat foc la pădure după ce au făcut grătar. Elicopterul Black Hawk, trimis în ajutorul pompierilor