Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ceremonia funerara a lui Margaret Thatcher s-a incheiat

Marea Britanie si intreaga lume si-a luat adio de la singura femeie premier din istoria Regatului, Margaret Thatcher. Ceremonia funerara a avut loc la catedrala St. Paul, in prezenta familiei si a sute de invitati.

de Redactia Observator

la 17.04.2013 , 17:36

Printre ei, familia regala britanica dar si cei mai puternici lideri ai lumii.

Corpul neinsufletit al lui Margaret Thatcher a fost adus inca de ieri la Palatul Parlamentului, iar azi a fost depus la catedrala St.Paul. Sase motociclete ale Scotland Yard au incadrat vehiculul mortuar, urmat de o masina a politiei.

Pentru prima oara in aproape 50 de ani, Regina Elisabeta a asistat la inmormantarea unui premier britanic, dupa cea a lui Winston Churchill din 1965, iar toti fostii prim-ministri britanici au confirmat prezenta la funeralii.

Vezi și

Prima femeie premier din istoria Marii Britanii a murit la 87 de ani, in urma unui atac cerebral, potrivit unui comunicat al familiei.

UPDATE 13:13 Nepoata lui Margaret Thatcher este prima care rosteste un discurs in memoria acesteia. David Cameron este cea de-a doua personalitate care o va omagia pe prima femeie premier din Marea Britanie.

UPDATE 13:05 Sicriul cu trupul neinsufletit al Doamnei de Fier a fost depus in catedrala St. Paul. Regina Elisabeta a II-a si printul cosnort Philip iau parte la ceremonie.

Britanicii o conduc pe ultimul drum pe Margaret Thatcher. Sicriul acesteia, acoperit cu drapelul marii Britanii, este purtat de la palatul Westminster catre catedrala St. Paul.

Aproximativ 2.300 de persoane, printre care si importanti lideri ai lumii, participa la eveniment, relateaza BBC.

Premierul David Cameron si sotia au ajuns deja la catedrala unde va avea loc slujba de inmormantare.

Fostul premier britanic va fi inmormantat cu onoruri militare.

Live Video streaming by UstreamFoto: BBC

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Ceremonia funerara a lui Margaret Thatcher s-a incheiat