Protestatarii din Capitală au venit şi de la 3.000 kilometri distanţă ca să strige împotriva Legilor Justiţiei
Au venit de la mii de kilometri distanţă, au bătut ţara pe jos, de la un capăt la celălalt, au venit cu trenul, cu autocarele sau cu maşinile personale ca să scandeze împotriva Legilor Justiţiei. Ninsoarea, vântul şi frigul nu le-au stat în cale.
Cu tricolorul pe umeri, cu pancarte şi cu aceleaşi dorinţe, primii protestatari au ajuns cu trenul în Capitală.
Legile justiţiei nu au cum să treacă şi nu vrem să treacă, cere Ştefan, un tânăr care a venit de la Budapesta.
Sute de protestatari, din toate colţurile ţării, au plecat spre Bucureşti încă de azi-noapte.
Ninsorile, vântul şi temperaturile scăzute nu le-au stat în cale. Mobilizarea pentru protestul organizat sub sloganul "Toate drumurile duc la Bucureşti.Revoluţia generaţiei noastre" s-a făcut pe reţelele de socializare.
Echipaţi de iarnă şi cu rucsacul în spate, au venit manifestanţi şi din Cluj, Bistriţa sau Târgu-Mureş.
Pentru acelaşi scop, zeci de oameni au străbătut ţara, pe jos, în Marşul Speranţei.
Deşi e nevăzător, George Bratu a îndurat frigul şi oboseala, mergând 450 de kilometri până în Capitală. Un alt protestatar a venit la proteste costumat în dac.
Cu steagul ţării care l-a adoptat în mâini, George Vasilescu, un român din Suedia, a venit de la aproape 3.000 de km distanţă.
George Vasilescu, protestatar:
Cu toate că soţia mea împlineşte o vârstă, am lăsat-o în Suedia şi am venit aici. O va sărbători singură, pentru că am considerat că e mai important să vin aici. Se întâmplă lucruri jenante.
Pe drum, li s-au mai alăturat şi alţi români din diaspora, printre care şi cei din Milano.
Înainte să ajungă în Piaţa Universităţii, locul de întâlnire al protestatarilor, "Marşul Speranţei" s-a oprit şi la sediile ALDE, PSD şi la poarta Guvernului.
Protestatarii spun că-şi pun speranţele în Curtea Constituţională care trebuie să se pronunţe asupra Legilor Justiţiei peste doar trei zile. Şi Comisia de la Veneţia va analiza pachetul de legi, după ce Organismul anticorupţie al Consiliului European a criticat România. Legile Justiţiei vor fi discutate şi în Parlamentul European, în sesiunea din februarie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰