Antena Meniu Search
x

Autocar cu peste 40 de copii, răsturnat în Suceava. Plan roșu de intervenție decretat de autorități

Un grav accident de circulație s-a produs în localitatea Dărmănești, din Suceava. Un autocar în care erau peste 40 de copii s-a răsturnat.

Un grav accident de circulație s-a produs în localitatea Dărmănești, din Suceava. Un autocar în care erau peste 40 de copii s-a răsturnat. Echipele de salvare au fost trimise imediat în zonă.

Actualizare: ISU Suceava a venit cu noi detalii legate de accidentul de la Dărmănești. Este vorba despre un autocar cu 43 de copii și 7 adulți, din Belarus. 16 copii și un adult au fost preluați și duși la spital. Din fericire, niciunul nu este în stare gravă.

Primarul din Dărmănești a pus la dispoziție 2 microbuze pentru a-i prelua pe pasagerii care au scăpat nevătămați. Ei vor fi cazați la o cabană din localitatea Călinești.

Copiii sunt acum în siguranţă. Primarul din localitate a găsit deja o soluţie să îi transporte şi să îi cazeze, până va veni un alt autocar să îi preia, a declarat Alin Găleată, ISU Suceava.

Autoritățile au decretat planul roșu de intervenție, pentru a suplimenta numărul echipajelor de intervenție la locul accidentului.

Copiii și adulții din autocar au reușit să iasă singuri din mașină, după accident. Potrivit celor de la IGSU, nu a fost vorba despre persoane încarcerate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tot cei de la IGSU anunță că la Dărmănești au fost trimise o descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, o ambulanță SMURD și alte 4 salvări de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Cauzele accidentului sunt neclare. Cei din autocar spun că mașina a început să intre subit în balans. Spre marele noroc al celor 50 de persoane de la bord, a evitat un șanț adânc de 6-7 metri de pe marginea drumului și s-a răsturnat după alți 100 de metri parcurși în derivă. Se pare că mașina circula cu 82 de kilometri pe oră, înainte de accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Autocar cu peste 40 de copii, răsturnat în Suceava. Plan roșu de intervenție decretat de autorități