Antena Meniu Search
x

Video "În luna decembrie era să mai fie o tragedie". După o zi de vânătoare, maidanezii au învins. Primarul Capitalei anunţă măsuri după moartea tragică a Anei Oros

La o zi de la moartea Anei, femeia atacată de câini în Capitală, autorităţile s-au sfâşiat între ele. O vănătoare de vinovaţi în care autorităţile au bifat şi primul spectacol ridicol. Trei angajaţi ASPA, escortaţi de o armată de poliţişti şi jandarmi, au bâjbâit pe câmpul de lângă Lacul Morii şi au căutat câinii ucigaşi. Au pus mâna pe un singur animal.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 26.01.2023, 12:54

Vezi și

La mai bine de 24 de ore de la moartea violentă a Anei, autorităţile se scuză şi ridică din umeri. Ieri dimineaţă, trei angajaţi ASPA au mers să vâneze câinii care au mâncat un om de viu. Trei oameni bâjbâind năuc pe un teren de 60 de hectare. Ca ridicolul să fie complet, au pus mâna pe un singur câine. O armată de jandarmi şi poliţişti a privit, de pe margine, fără să mişte un deget.

Nicuşor Dan promite măsuri după moartea Anei

Cristina Filip, reporter Observator: Timp de aproape două ore, trei angajaţi de la ASPA au alergat pe aici pe câmp în speranţa că vor prinde câinii de pe margine. Câteva zeci de poliţişti şi jandarmi au supravegheat întreaga activitate. Imediat după plecarea lor, câinii au reapărut. 

Martor: Aşa îşi fac ei treaba? Eu fac sesizări de două luni la ei. A venit o maşină în două luni, au prins un câine. În luna decembrie era să mai fie o tragedie. Era un bărbat în jur de 30 de ani, atacat de câini.  

Pe acelaşi subiect

În timpul discursurilor sforăitoare, câinii hoinăreau în continuare nestingheriţi. 

Cătălina Trănescu, director general adjunct ASPA: Ultima acţiune care a avut loc aici la Lacul Morii a fost pe 18 ianuarie. Noi de aici din aprilie si anul trecut am ridicat 120 de caini, nu este un numar mic, sunt 120 de caini. 

După prânz, hingherii au reapărut. Misiune eşuată din nou: n-au prins nimic. Prietenii Anei privesc cu neputinţă agitaţia, care a venit prea târziu.

Gabriela Gherghe, prietena Anei: Trebuie să facem o schimbare. Pe oriunde te duci, vezi gunoaie, căţei abandonaţi. 

Schimbarea întârzie să apară pentru că responsabilii se luptă să arunce vina de la unii la alţii.. ASPA a sărit la gâtul poliţiei locale sector 6. A aruncat în presă trei sesizări pe care le-a trimis în septembrie anul trecut, la patru luni de când Ana a fost atacată prima dată către Poliţia locală sector 6, primarul Ciprian Ciucu, poliţia Chiajna, Poliţia animalelor şi IPJ Ilfov. Le indica zece zone fierbinţi din sector, iar lacul Morii era cap de listă. Cerea sprijin pentru a identifica animalele cu stăpân care umblă liber, fără microcip şi nesterilizate. 

În una dintre sesizări, ASPA transmite că a capturat 12 câini, iar operaţiunea s-a oprit brusc, după ce poliţiştii de la locală s-au opus capturării. Primăria sectorului 6 nu recunoaşte nimic. După moartea Anei, Ciucu arată cu degetul către ASPA şi scoate la lumină discuţii dintre agenţii de la locală şi funcţionarii ASPA. 

ASPA- Poliţia Locală Sector 6: - Putem să aşteptăm să vină şi la noi?

- Nu o să vină nimeni azi, nu se lucrează! Doar pe urgenţe! De unde atâtea echipaje?

- A sunat tot Bucureştiul de când cu aia de ieri!

Nimeni, de fapt, nu a făcut nimic din ce este plătit să facă. Reporterii Observator i-au contactat, pe rând, pe Nicuşor Dan, city managerul ASPA şi primarul Ciprian Ciucu. 

Primarul Capitalei a reacţionat pe o reţea de socializare abia aseară, târziu. A recunoscut, cu jumătate de gură, că o parte din vină o poartă mai multe instituţii din subordinea PMB şi a promis că va lua măsuri. "Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete".

Moartea Anei este dovada sfâşietoare că, la zece ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit ucis de câini, în Bucureşti încă se moare în colţii animalelor

Mama lui Ionuţ: Speranţa mea a fost să se schimbe lucrurile, să nu se mai ajungă la aşa ceva. Băiatul meu a murit în parc. Încă nu m-am vindecat. Mă doare...

Şi va durea atâta timp cât România nu învaţă şi nimic nu se schimbă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "În luna decembrie era să mai fie o tragedie". După o zi de vânătoare, maidanezii au învins. Primarul Capitalei anunţă măsuri după moartea tragică a Anei Oros