Antena Meniu Search
x

Autoritățile neagă intrarea în carantină, în ciuda creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus

Ne aşteaptă sau nu o nouă carantină? Cu cât oficialii de la Bucureşti încearcă să ne convingă că nu, cu atât parcă ne întăresc îngrijorarea că da. Avem, pe de o parte, o explozie a cazurilor de infectare. Pe de altă parte, vedem şi măsurile drastice luate în Europa. În Franţa, astăzi, a fost haos. Zeci de mii de oameni au fugit din oraşele mari către zonele rurale.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 30.10.2020, 19:59

Vezi și
  • Valul al doilea al pandemiei de coronavirus a făcut prăpăd în mai multe state din Europa.
  • Capitala Franței a intrat în stare de urgență, nu înainte ca zeci de mii de oameni să fugă din oraș.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Sunt imagini suprinse cu doar câteva ore înainte ca Franţa să intre iar în stare de urgenţă. Teama de carantină i-a pus pe fugă pe parizieni. Zeci de mii de oameni au încercat să migreze spre zonele rurale, astfel că la ieşirea din oraş s-au format cozi kilometrice de maşini.

Liviu Abrudan, român din Paris: Dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, numărul de cazuri şi numărul de decese ar fi explodat. Sunt conştienţi că doar aşa se poate stopa evoluţia.

Cei care au rămas, au dat năvală în supermarketuri pentru provizii. Rafturile de hârtie igienică şi făină sunt primele care s-au golit, întocmai ca în primăvară.

Liviu Abrudan, român din Paris: Am mai fost să îmi fac cumpărături. În general fac comandă online ca să nu mă înghesui prin magazin.

Valul doi al pandemiei a scăpat de sub control în multe state din Europa. Este de altfel şi motivul pentru care autorităţile europene se gândesc serios la un nou lockdown. Irlanda, Ţara Galilor, Cehia, Franţa şi Germania au făcut deja acest pas. La noi, oamenii de rând se aşteaptă la noi restricţii până la finalul anului.

De la Palatul Victoria, lucrurile nu sunt dramatice, iar premierul nu este îngrijorat.

Ludovic Orban, premierul României: Ca să mai impunem alte măsuri va trebui să avem un temei extrem de serios. Ce se tot vorbește, cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: În acest moment nu luăm în considerare acest lockdown şi nu judecăm după numărul de infectări pe zi. Depinde de patologia şi simptomatologia fiecărui caz în parte.

Retailerii sunt pregătiţi pentru o nouă stare de urgenţă. Îi sfătuiesc însă pe români să nu se îngrămădească în magazine pentru provizii, căci au suficiente stocuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Autoritățile neagă intrarea în carantină, în ciuda creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus