Video Cum arată WC-ul de 400.000 de euro din Pitești: "Sunt nişte bani daţi aiurea”
Cât zece garsoniere. Atât a costat cea mai scumpă toaletă publică din ţară. WC-ul este în centrul oraşului Piteşti, la 150 de metri de Galeria de Artă. A costat 400.000 de euro din bani publici. Deşi recunosc că a fost foarte scump, autorităţile consideră că era o necesitate.
- Cu banii daţi pe toaleta publică din Piteşti se puteau cumpăra 10 garsoniere în oraş.
Toaleta publică din Piteşti are oglinzi antivandalism, care să nu poată fi sparte, compartimentările sunt din HPL, iar toaletele sunt cu senzor şi inox complet astfel încât să nu existe riscul de a se rupe sau sparge.
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Constructorul spune că preţul exorbitant se justifică prin faptul că este o clădire îngropată. WC-ul are lift pentru opt persoane şi trepte îmbrăcate în granit.
Valentin Grigorescu, constructor: WC-ul a fost îngropat, să nu afecteze clădirile din zonă care sunt monumente istorice. Elementul cel mai scump a fost partea de rezistenţă, undeva la 700.000 de lei.
Construcţia a fost aprobată pe vremea fostului primar al municipiului Piteşti. Actualul era consilier pe vremea aceea şi recunoaşte că şi el a votat. Zice că toaleta era o necesitate.
Cu banii daţi pe toaleta publică din Piteşti se puteau cumpăra 10 garsoniere în oraş
Cristian Gentea, primarul Piteştiului: Eu am ridicat problema şi a preţului şi a necesităţii acestei lucrări în Consiliul Local, dar trebuie să recunosc că am votat-o. Noi ne dorim să fim unul dintre cele mai smart oraşe din România. Deocamdată avem cel mai smart wc.
Maria Gava, şef Serviciu Investiţii Primărie: Oportunitatea şi necesitatea executării acestui obiectiv de investiţii a fost stabilit de conducerea de la vremea respectivă.
Iar dacă unii sunt încântaţi să tragă apa în cea mai scumpă toaletă din ţară, alţii văd doar risipa de bani: "Sunt nişte bani daţi aiurea. Dai 400.000 de euro pentru un wc, sunt atâtea de făcut. Aş fi investit în altceva, dar nu în wc".
Practic, cu banii investiţi în toaleta publică se pot cumpăra 10 garsoniere în oraș sau patru case în afara orașului. Cazul de la Piteşti nu e singular. O toaletă de la Alba Iulia a fost 370.000 de euro, WC-ul de la şcoala Voivodeasa din comuna Suceviţa – 200.000 de euro, iar WC-ul public din centrul oraşului Huedin – 120.000 euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰