Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii unor primării au încasat sporuri generoase pentru proiecte pe fonduri europene, deşi nu s-a finalizat niciunul

Deşi era treaba lor să aducă bani, n-au făcut decât să ia. Angajaţii mai multor primării din Braşov au încasat sporuri generoase pentru proiecte de atragere a fondurilor europene, chiar dacă n-au atras nici măcar un euro. Un control făcut de Curtea de Conturi arată că într-o localitate, primarul şi trei angajaţi au primit sporuri pentru un proiect care nu a fost finalizat nici acum.

de Redactia Observator

la 16.03.2021, 17:21

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Primăria are o justificare

11 luni cu sporuri de până la 25%. Asta s-a întâmplat în comuna Recea, unde primăria n-a fost în stare să implementeze niciun proiect din martie 2017 până în februarie 2018. Primarul justifică banii luaţi prin faptul că în toată acea perioadă s-a lucrat la pregătirea proiectelor.

Gheorghe Lazea, primar Recea: După mine s-au dat justificat, moral. Persoanele care au primit acești bani au fost mobilizate astfel încât, în secunda următoare, am percutat la deficiențele găsite în documentație, de am putut semna contracte de finanțare pe valori mari, de milioane de euro

Proiectul la care ar fi muncit angajaţii Primăriei e în valoare de 994 de mii de euro, bani din care urma să fie asfaltat un drum de aproape şase kilometri din localitate. Doar că lucrările însă nu sunt gata nici acum, la trei ani de la demararea lor.

Reporter: Vi se pare normal?

Localnic: Păi da, păi nu mi se pare normal, dacă nu au continuat drumul

Localnică: Păi dar trebuie făcute atâtea, nu? Canalizare, apă, altele

Altă comună, aceeaşi poveste. La Sâmbăta de Sus, inspectorii Curţii de Conturi spun că fostul primar a încasat un spor cuprins între 15% şi 30%, chiar dacă în 2018 nu a fost implementat niciun proiect din fonduri europene. Fostul primar,Vasile Andreaș, n-a fost dispus să explice situaţia.

Verificarea Curții de Conturi a vizat activitatea financiară a autorităților locale, pentru anul 2019. Potrivit raportului întocmit de această instituţie, la toate primăriile verificate au fost constatate nereguli în ce privește acordarea de sporuri pentru atragerea de fonduri europene.

În 17 comune, două municipii şi patru oraşe din judeţul Braşov au mers în control inspectorii de la Curtea de Conturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii unor primării au încasat sporuri generoase pentru proiecte pe fonduri europene, deşi nu s-a finalizat niciunul