Antena Meniu Search
x

Dan Brown şochează din nou! Autorul cărţii "Codul lui Da Vinci" lansează un volum controversat

Vezi și

Prima lui carte, "Codul lui Da Vinci" a reprezentat un fenomen mondial şi a dat naştere la nenumărate polemici şi o lungă serie de critici din partea Vaticanului! Însă era doar prima dintr-o lungă serie de volume prin care Dan Brown ne zguduia din temelii orice convingere.

Cea de-a cincea carte a lui Dan Brown îl are drept protagonist pe acelaşi profesor Robert Langdon, care va trece - şi de această dată - printr-o serie de întâmplări care îi vor solicita atât psihic, cât şi fizic. Doar vorbim despre un thriller, în care eroul pozitiv - profesorul nostru - este ameninţat permanent de eroii negativi. Mai precis, cei care nu vor să-i permită să afle adevărul. Până acum, pare că ne ne aflăm în faţa reţetei clasice a romanelor lui Dan Brown. Cu toate acestea, cei care au avut onoarea să-i citească în avans cartea, spun că "Originea" este cea mai puternică lucrare a sa apărută până în prezent.

DAN BROWN, scriitor:

Majoritatea clericilor lumii nu vor fi încântaţi de mesajul potrivit căruia Dumnezeu nu va supravieţui ştiinţei. Însă, istoric vorbind, niciun Dumnezeu nu a supravieţuit ştiinţei. Dumnezeii au evoluat.

Dan Brown îşi bazează această teorie prin faptul că Internetul şi telefonia modernă au reuşit să lege oameni din toate colţurile lumii care, în mod normal, nu ar fi reuşit vreodată să interacţioneze într-un mod atât de personal. Dar, din câte spune scriitorul, acesta este doar începutul.

DAN BROWN, scriitor:

Specia umană, prin intermediul tehnologiei, va începe să interacţioneze în noi moduri. Vom fi interconectaţi într-o manieră în care nu a mai existat până acum. Dacă analizaţi ce s-a întâmplat în ultimii ani cu interconectivitatea, veţi constata că este ceva uimitor.

Aşa se face că, în opinia lui Dan Brown, Dumnezeul cel pe care îl percepem în acest moment se va transforma radical.

DAN BROWN, scriitor:

În deceniile următoare, vom fi legaţi între noi într-un mod cu totul nou şi astfel vom trăi tot felul de experienţe spirituale. Vom vorbi deja despre o conştiinţă globală, pe care o vom percepe ca Divinitate. Cred că nevoia noastră pentru un Dumnezeu aflat în acolo sus, care ne judecă şi căruia îi punem întrebări sau îi cerem ajutorul, se va diminua, pentru ca - în ultimă instanţă - să dispară.

Într-adevăr, teoria lui Dan Brown este cât se poate de îndrăzneaţă şi - fără îndoială - va produce noi valuri, exact cum s-a întâmplat şi la data lansării primului său volum, "Codul lui Da Vinci". Cartea "Originea" va fi lansată în România pe 22 noiembrie, la editura RAO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dan Brown şochează din nou! Autorul cărţii "Codul lui Da Vinci" lansează un volum controversat