Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Limită de viteză de 80 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui (Video)

Pe Autostrada Soarelui a ajuns să fie mai rău decât pe un drum judeţean. La început de sezon estival, şoferii trebuie să circule cu cel mult 80 de kilometri pe oră. Şoseaua nu mai este de mare viteză. Când nu se ridică plăcile din beton, trebuie să faci slalom printre gropi.

de Redactia Observator

la 15.06.2018 , 22:24

Pe Autostrada Soarelui a ajuns să fie mai rău decât pe un drum judeţean. La început de sezon estival, şoferii trebuie să circule cu cel mult 80 de kilometri pe oră.

Şoseaua nu mai este de mare viteză. Când nu se ridică plăcile din beton, trebuie să faci slalom printre gropi.

Cei de la drumuri s-au pregătit cu indicatoare de atenţionare, pe care le-au legat cu sârmă. Pericolul este mare. Doar în ultimele zile, mai multe camioane s-au răsturnat.

Vezi și

Vacanţa românilor începe cu un drum spre mare avat cu gropi, nervi şi restricţii de viteză, pe ambele sensuri de mers, între Bucureşti şi Fundulea. Iar dacă în urmă cu două luni, turnau asfaltul cu petul, astăzi lucrătorii de la Drumuri ne-au uimit din nou.

Muncitorii s-au dotat cu sârmă de bună calitate şi au început pregătirile pentru acest week-end aglomerat. Însă nu aşa cum şi-ar fi dorit şoferii. De la kilometrul 12 sunt montate indicatoare care arată că viteza este limitată la 80 de kilometri la oră. Aşa este până aproape de kilometrul 40.

Însoţiţi de pilotul Sorin Ene, am mers pe drumul care ar trebui să fie de mare viteză. Într-o parcare liberă, ne-a arătat ce înseamnă să tragi brusc de volan pentru a evita o groapă. Am folosit o autoutilitară, mult mai dificil de controlat în viraje. La o viteză mare, o manevră bruscă poate dezechilibra complet maşina.

Oricat de mult am vrea sa evitam un obstacol, mai importanta este siguranta. Mai ales la viteze mari pe autostrada, soferii spun ca este mai bine sa tinem mainile ferm pe volan sa nu acceleram. Timpul de reactie este foarte scurt si nu apucam nici sa ne asiguram in oglinzi nici sa semnalizam.

SORIN ENE, pilot profesionist:

Perioada de timp in care putem sa gandim si sa luam decizii este undeva intre 0.7 si o secunda. Nu mai spun la 100 si ceva la ora, vorbesc de 50 km/h.

Săptămâna aceasta, plăci de beton s-au umflat pe banda a doua de circulaţie. În condiţiile în care, pe prima, abia se circula din cauza craterelor şi denivelărilor. Soluţia a fost aceeaşi ca şi acum o lună, când plăcile s-au ridicat pe banda de urgenţă. Muncitorii au venit şi au cârpit. 

Pericolul e tot mai mare. În ultimele zile, mai multe tiruri s-au răsturnat. 

Cei de la compania de drumuri anunţă că la toamnă va începe adevărata asfaltare pe primii 40 de kilometri din A2. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Limită de viteză de 80 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui (Video)