Antena Meniu Search
x

Mugurel e al doilea tânăr mort în avalanşa din Bucegi. Bărbatul a salvat zeci de vieți, donând sânge, însă nimeni nu l-a mai putut salva pe el

Mugurel Ilie este a doua victimă a avalanșei care a avut loc în Bucegi, trupul lui fiind găsit luni, la o zi după cel al prietenului lui, Cristian Ionuţ Morar.

la 10.12.2018, 17:47
Mugurel Ilie, a doua victima a avalansei din Bucegi - Facebook

Mugurel Ilie este a doua victimă a avalanșei care a avut loc în Bucegi, trupul lui fiind găsit luni, la o zi după cel al prietenului lui, Cristian Ionuţ Morar.

Cei doi tineri au urcat în Munții Bucegi, dar au fost surprinși de o avalanșă. Primul a fost găsit Cristian de un grup de alpinişti, care au dat alarma. Aceștia au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. 

Cristian și Mugurel iubeau muntele şi drumeţiile, iar duminică au pornit împreună într-o ascensiune în Munții Bucegi.

Potrivit salvamontiștilor, cei doi s-au aventurat pe Valea Morarului, pe un traseu închis iarna, fiind surprinși de o avalanșă puternică.

Pe acelaşi subiect

Zona unde s-a produs avalanşa este situată la peste 2200 de metri altitudine, iar în acea zonă stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri.

Mugurel, salvatorul de vieți

Mugurel Ilie era donator de sânge de aproape 20 de ani, dovadă fiind carnetele sale de donator.

În martie 2017, Mugurel Ilie anunța pe Facebook că a donat sânge pentru a 50-a oară.

"Astazi am ajuns la 50, un număr pe care doream de mult să îl ating.

Nu, nu e ziua mea de nastere. E vorba de ceva important de care se vorbeste rar, doar in situații de criza sau când cei apropiati noua sunt direct afectati.

Azi am donat pentru a 50-a oară. Atâtea stampile s-au strâns, in cele trei carnete, de-a lungul a 19 ani de cand merg la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Obișnuim să impartașim pe fb momentele in care ne bucuram de viata alaturi de cei dragi. Stiti, insa, cum este cand ajuti pe cineva sa traiasca, sa se bucure de viata la propriu si nu doar la figurat ? Pentru ca asta face uneori sangele tau, salveaza vieti.

Eu voi continua să donez. Si vă indemn și pe voi, cei care nu ati facut-o incă, sa mergeți la donare", a scris Mugurel Ilie.

Ca răspuns la această postare, directorul CTS Bucuresti, Doina Goșa, l-a numit pe Mugurel "donatorul nostru de aur".

Mugurel, revoltat de moartea tinerei alpiniste Dor Geta Popescu, fetița-minune a alpinismului românesc

Tot în urmă cu un an, în aprilie 2017, Mugurel Ilie s-a declarat revoltat de moartea tinerei alpiniste Dor Geta Popescu, în urma unei avalanșe în Munții Retezat.

Bărbatul considera atunci că părinții care își duc copiii pe munte, de la vârste fragede, sunt inconștienți, apreciind că tatăl celor două fete, Dor Geta și Crina „Coco” Popescu, a profitat de faima copilelor.

"Sunt ingrozit si revoltat. Cum este posibil să moară niște copii în avalanșă ?

Acum câteva zile s-au comemorat 40 de ani de la cea mai mare tragedie alpinî din România, in care 19 copii si 4 adulti au fost ucisi de avalansa in Fagaras. Niste profesori inconstienti si-au dus elevii la moarte, ignorand cele doua zile de ninsoare si sfaturile salvamontistilor.

Ieri, alți doi copii au sfârșit în avalanșa, duși pe creasta Retezatului de părinti bolnavi pentru care 50 de cm de zăpadă proaspată, avertizarile meteo și ale salvamontului nu au insemnat mare lucru. Doua tragedii trase la indigo, oameni care nu au invatat nimic din istoria dureroasa a muntelui.

În toti muntii cu zapada sunt avalanse, iar unele se soldeaza cu victime. Dar intr-o lume normala victimele sunt adulți, persoane majore cu discernamânt care iau decizii în cunostință de cauza și pe care și le asumă. Pana la 18 ani parintii sunt obligati legal sa aiba grija de minor si sa ia decizii in numele si in interesul acestuia, ba chiar raspund in fata legii pentru faptele copilului, si asta dintr-un singur motiv : acesta NU are discernamantul necesar pentru a lua decizii, fapt dovedit stiintific.

Ce cauta un copil intr-o zona unde e anuntat risc major de avalansa ? Si cum este posibil sa fie alpinist de performanta la 12-14 ani, cand alpinismul inseamna analiza lucida si permanenta a multor variabile si asumarea de riscuri – exact ceea ce copiii NU pot face corect si constient la aceasta varsta ? (...)

Trăim intr-o lume degenerata care nu e in stare sa aiba grija de copiii ei", scria Mugurel Ilie pe Facebook în aprilie 2017.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mugurel e al doilea tânăr mort în avalanşa din Bucegi. Bărbatul a salvat zeci de vieți, donând sânge, însă nimeni nu l-a mai putut salva pe el