Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo de la ANM. Iarna se întoarce în forţă în acest weekend cu ninsori puternice şi viscol (Harta zonelor afectate)

Iarna se întoarce în forţă în acest weekend, în mare parte din ţară, cu ninsori puternice, viscol, condiţii de polei şi ploi însemnate cantitativ.

Iarna se întoarce în forţă în acest weekend, în mare parte din ţară, cu ninsori puternice, viscol, condiţii de polei şi ploi însemnate cantitativ.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, astăzi, două avertizări tip cod galben de vreme rea, valabile până duminică, 18 martie, la ora 23.00.

Prima avertizare meteo tip cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 14.00 - 18 martie, ora 08.00.

Zonele afectate de avertizare sunt Maramureş, Crişana, Banat, vestul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Occidentali.

Pe acelaşi subiect

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 martie, aria ploilor va cuprinde vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente și se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

În a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul țării vor fi precipitații mixte și condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de  50...55 km/h.

Avertizare meteo de ninsori de la ANM pentru sambata, 16 martie 2018

Ninsoarea se va depune sâmbătă în zona de nord-est

O altă avertizare meteo, valabilă de sâmbătă, ora 18.00 până duminică dimineaţă la ora 08.00, vizează jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali.

Fenomenele vizate de avertizarea emisă de ANM sunt precipitaţiilor moderate cantitativ sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă şi intensificări ale vântului.

Iarna revine in forta cu ninsori si viscol pentru mare parte din tara in acest weekend

Avertizare meteo de ninsori şi viscol pentru duminică

Specialiştii ANM au emis o altă avertizare meteo, valabilă duminică, între orele 08.00 - 23.00, de precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată.

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei.

În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. 

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea 17-18 martie 2018 se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avertizare meteo de la ANM. Iarna se întoarce în forţă în acest weekend cu ninsori puternice şi viscol (Harta zonelor afectate)