Antena Meniu Search
x

Video Avioane de luptă şi elicoptere au survolat cerul Bucureştiului de Ziua Aviaţiei. Când vor ajunge în România cele 6 Blackhawk cu dotări de ultimă oră

Aviaţia e senzaţia de ziua ei. Şase elicopetere de salvare Blackhawk vor ajunge în România în mai puţin de două luni. Piloţii au primit vestea astăzi, de ziua lor, Ziua Aviaţiei. Mai multe avioane de luptă şi transport, dar şi elicoptere au survolat astăzi statuia Aviatorilor din Bucureşti. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.07.2023, 20:57

Vezi și

Şase din cele 12 elicoptere de tip BlackHawk, construite în Polonia de gigantul american Lockheed Martin, vor ajunge în două luni în România. Sunt dotate cu tărgi, aparatură medicală şi troliu pentru salvări montane sau de pe mare şi vor fi destinate misiunilor SMURD.

11 piloţi salvatori ai Ministerului de Interne au fost deja antrenaţi

Eugen Fricosu, Inspectoratul General de Aviaţie: Trei elicoptere sunt echipate special pentru operațiuni maritime, iar trei elicoptere sunt pentru gestionarea situațiilor de urgență care se produc în zona uscatului.

11 piloţi salvatori ai Ministerului de Interne au fost deja antrenaţi. Vestea că elicopterele americane vor intra în dotarea serviciului de urgenţă din România anul acesta vine chiar de ziua aviaţiei, sărbătorită cu fast la Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Cele mai admirate au fost avioanele de luptă.

Laureniu Rădulescu, reporter Observator: România va avea la finalul anului viitor trei escadrile de F-16, o problemă esențială însa este cea de trainuire a pilotilor care trebuie facuta in imediata apropiere.

Primele avioane de luptă din Norvegia vor ajunge în România la finalul acestui an

Primele avioane de luptă din Norvegia vor ajunge în România la finalul acestui an. Piloţii cu experienţă s-au bucurat de spectacolul de pe cer.

Constantin Croitoru, fost şef al Forţelor Aeriene: Cel mai mult am zburat MIG-ul 21, aproape treizeci de ani, și apoi și înca în proporție mai mică alte tipuri de aeronave care au fost și mai sunt înca în dotarea forțelor aeriene române.

Cei tineri se pregătesc de un nou început.

Comandor, Adrian Trifa: Vom fi cu siguranţă mai puternici si mai valorosi decat suntem acum. Este un avion pe care forțele aeriene române și l-au dorit de mult și cu care noi ne vom face treaba atât în țară cât și în afară.

În mai puţin de doi ani, România va avea trei escadrile de F-16. Începând cu 2030, piloţii vor face trecerea pe aeronave de ultimă generaţie de tip F35. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Avioane de luptă şi elicoptere au survolat cerul Bucureştiului de Ziua Aviaţiei. Când vor ajunge în România cele 6 Blackhawk cu dotări de ultimă oră